Τσιγγάνοι αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Χίο

Τσιγγάνοι αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Χίο

Οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα ένα μαρμάρινο κιονόκρανο και μια μεταλλική οβίδα

Τσιγγάνοι αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Χίο
Το δελτίο αποστολής ενός φορτίου με οκτώ πιθάρια φορτωμένα σε δυο παλέτες με προορισμό τον Πειραιά που έφερε ως αποστολέα και παραλήπτη το ίδιο πρόσωπο, έναν 42χρονο τσιγγάνο, έβαλε σε υποψίες τους άνδρες της Ασφαλείας του Λιμενικού στη Χίο οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μια «καραμπινάτη» υπόθεση αρχαιοκαπηλίας!

Όταν ερεύνησαν τα πιθάρια που ήταν φορτωμένα σε όχημα μεταφορικής εταιρείας, βρήκαν σε δυο από αυτά κρυμμένα ένα μαρμάρινο κιονόκρανο και μια μεταλλική οβίδα, που εμφανώς υπάγονταν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων! Ο αποστολέας και παραλήπτης εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ επιβιβαζόταν στο ίδιο πλοίο μαζί με τον 18χρονο ανιψιό του, ο οποίος θεωρείται συναυτουργός.

Οι αποκαλύψεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο αγροτικό φορτηγό τους βρέθηκαν δύο μαρμάρινες γυναικείες προτομές! Θείος και ανιψιός ισχυρίστηκαν στην προανάκριση ότι το μαρμάρινο κιονόκρανο και τη μεταλλική οβίδα τα είχαν προμηθευτεί από έναν 49χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη και αποκάλυψε ότι είχε κλέψει τα αρχαία αντικείμενα από τον κήπο ενός Ελληνοαμερικανού, στο σπίτι του οποίου δούλευε ως επιστάτης!

Κλείσιμο
Τις επόμενες ημέρες θα συσταθεί ειδική επιτροπή αρχαιολόγων για να εκτιμήσει την αξία των αρχαίων μνημείων που κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου κατηγορούμενοι για αρχαιοκαπηλία, καθώς εκτιμάται ότι σκοπός τους ήταν να ξεπουλήσουν τα ευρήματα όσο- όσο στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης