Λάρισα: Δραπέτευσε ισοβίτης χρησιμοποιώντας την άδειά του

Λάρισα: Δραπέτευσε ισοβίτης χρησιμοποιώντας την άδειά του

Ο δραπέτης Στρατούλης είχε αναπτύξει πολιτική δράση κατά των συνθηκών κράτησης και του εγκλεισμού και είχε «υιοθετηθεί» από τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Λάρισα: Δραπέτευσε ισοβίτης χρησιμοποιώντας την άδειά του
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας, για  τον εντοπισμό του 45χρονου ισοβίτη Σπύρου Στρατούλη με το πλούσιο ποινικό παρελθόν, ο οποίος «ξέχασε» -για μια ακόμη φορά να επιστρέψει στις φυλακές της Λάρισας από την εξαήμερη άδεια που είχε λάβει.

Ο δραπέτης -πλέον- Στρατούλης εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους το 2015. Όμως, συνελήφθη ξανά πριν από λίγους μήνες, επειδή τους παραβίασε. Η καταδίκη του είχε επιβληθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία του 33χρονου Βασίλη Ζαγαρέλου, που είχε διαπράξει το 1990 όταν ήταν μόλις 18 χρόνων επειδή του πούλησε... σόδα αντί για 50 γραμμάρια κοκαΐνης! 

Και τότε, ο Στρατούλης δεν είχε επιστρέψει από οκταήμερη άδεια στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Μάλιστα, όταν λίγες ημέρες μετά εντοπίστηκε στην Ομόνοια από αστυνομικούς, προσπάθησε να τους πετάξει χειροβομβίδα! Στο διαμέρισμα όπου διέμενε, βρέθηκε το περίστροφο των 0,38 χιλιοστών της δολοφονίας μαζί με 69 φυσίγγια, δύο κουκούλες, 3 πιστωτικές κάρτες και μία βιντεοκάμερα. 

Κλείσιμο
Στα χρόνια που έμεινε στη φυλακή, ο Στρατούλης είχε αναπτύξει πολιτική δράση κατά των συνθηκών κράτησης και του εγκλεισμού και είχε «υιοθετηθεί» από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα, το Νοέμβριο του 2013 είχε κάνει επί 60 ημέρες απεργία πείνας ζητώντας να σταματήσει η δίωξή του για υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης στην Θεσσαλονίκης (πράγμα που πέτυχε), αλλά και να αρθεί η απαγόρευση χορήγησης αδειών που του είχε επιβληθεί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης