Φωτογραφίες και βίντεο: Εθνικιστική... κρουαζιέρα στις Οινούσσες από μέλη τουρκικού ακροδεξιού κόμματος

Φωτογραφίες και βίντεο: Εθνικιστική... κρουαζιέρα στις Οινούσσες από μέλη τουρκικού ακροδεξιού κόμματος

Για να διαμαρτυρηθούν για την... «κατάληψη» του νησιού από την Ελλάδα, καθώς και άλλων 17 νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου

Φωτογραφίες και βίντεο: Εθνικιστική... κρουαζιέρα στις Οινούσσες από μέλη τουρκικού ακροδεξιού κόμματος
Εθνικιστική … κρουαζιέρα ανοιχτά των Οινουσών, πραγματοποίησαν μέλη του ακροδεξιού εξωκοινοβουλευτικού τουρκικού κόμματος «Κίνηση για την υπεράσπιση των Εθνικών Δικαιωμάτων», το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την... «κατάληψη» του νησιού από την Ελλάδα, καθώς και άλλων 17 νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου.

Κρατώντας στα χέρια τουρκικές σημαίες μέλη του κόμματος επιβιβάστηκαν σε πλοιάριο από τη Σμύρνη και μετά από 45’ έφτασαν ανοιχτά των Οινουσσών, χωρίς να συνεχίσουν.

Κλείσιμο
Σε ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος, δικηγόρος Καντίρ Καρτάλ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Γιλντιρίμ πως «ξεπούλησε» … 18 νησιά στην Ελλάδα, τα οποία –όπως δήλωσε- παράνομα κατέχει η χώρα μας. «Όπως βλέπετε, αυτές είναι οι Οινούσσες, οι οποίες είναι ένα από τα 18 νησιά και βραχονησίδες που αφέθηκαν στην Ελλάδα, και για τις οποίες η κυβέρνηση του ΑΚΡ πρέπει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς επιτράπηκε να υπάρχει ελληνικός στρατός πάνω στα δικά μας εδάφη» δήλωσε, κατηγορώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ πως το 2015 επισκέφτηκε τις Οινούσσες για τις καλοκαιρινές του διακοπές, επιδεικνύοντας … διαβατήριο στις ελληνικές Αρχές. Από τα πυρρά του Τούρκου εθνικιστή δεν γλίτωσε ούτε ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ αντγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο επισκέφθηκε τις Οινούσσες.

Στο πλοιάριο επέβαινε και ο αρθρογράφος της εθνικιστικής εφημερίδας «Γενί Τσαγ» Tουνσάι Μολλαβείσογλου, ο οποίος δήλωσε: «Παρότι οι Οινούσσες αποτελούν χώμα της πατρίδας μας, μόνο από μακριά μπορούσαμε να παρακολουθούμε το νησί. Γιατί εκεί υπάρχει ο ελληνικός στρατός και γιατί η ελληνική ακτοφυλακή παρακολουθούσε συνεχώς τις κινήσεις μας. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χρειάζεται διαβατήριο για να πάει στο νησί αυτό», ενώ προκλητικά επεσήμανε για τα 18 ελληνικά νησιά πως : «H κατάληψη τους από την Ελλάδα ισοδυναμεί με την Κύπρο», δηλαδή όπως η Κύπρος δεν μπορεί να αφεθεί στους Έλληνες, έτσι και για τα νησιά αυτά θα πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο -όπως στην Κύπρο-, ώστε να μην αφεθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το πλοιάριο δεν επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρακολουθούνταν και από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Η … «κρουαζιέρα» ολοκληρώθηκε με τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος να ψάλλουν τον τουρκικό εθνικό ύμνο και να επιστρέφουν στη συνέχεια στη Σμύρνη.

Τα τελευταία χρόνια αντιπολιτευόμενα κόμματα στην Τουρκία, μη εξαιρουμένου και του μεγαλύτερου κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχουν κάνει «σημαία» τους, την υποτιθέμενη παράνομη κατάληψη 18 νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου από την Ελλάδα, ζητώντας ευθέως από τον πρόεδρο Ερντογάν και την κυβέρνηση Γιντιρίμ να δράσουν στρατιωτικά κατά της χώρας μας.

Για να δείτε βίντεο κάντε κλικ εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης