Ενέργεια και Οικονομία στο επίκεντρο της επίσκεψης Σίσι στην Κύπρο

Ενέργεια και Οικονομία στο επίκεντρο της επίσκεψης Σίσι στην Κύπρο

Τη Τρίτη αναμένεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου Αιγύπτου

Ενέργεια και Οικονομία στο επίκεντρο της επίσκεψης Σίσι στην Κύπρο
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στην αυριανή επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σίσι στη Λευκωσία, σημείωσε τις πολύ καλές σχέσεις της Κύπρου με την Αίγυπτο, και είπε ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον ομόλογο του θα συζητήσουν σωρεία θεμάτων όπως τα ενεργειακά και η οικονομία. 

Τη Τρίτη αναμένεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου Αιγύπτου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι σε αντιδιαστολή με το ψευδοκράτος «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος υπαρκτό, το οποίο αναπτύσσει πρωτοβουλίες, αναπτύσσει σχεδιασμούς, έτσι ώστε να ενισχυθεί το κύρος της με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε».
Κλείσιμο
«Παρακολουθείτε» είπε «και οι ίδιοι τις άριστες σχέσεις που έχουμε διαμορφώσει, όχι μόνο με τους γείτονες, με όλα τα κράτη της περιοχής και με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, και με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ και γενικότερα, θέλουμε να διαδραματίζουμε τον ρόλο που αναλογεί στη χώρα μας».

Σε σχέση με το αιγυπτιακό αγγείο του 13ου αιώνα π.Χ που θα παραδώσει στον κ. Σίσι ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση «να σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτό τον τόπο», απαντώντας με αυτό το τρόπο σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι επιχειρείται συγκάλυψη υπόθεσης αρχαιοκαπηλείας.

 Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαϊκισμός δεν ωφελεί κανένα και παρατήρησε ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέμα, με αναφορές σε δήθεν προσπάθεια κάλυψης του αρχαιοκάπηλου και λοιπά».

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε ότι «υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις αλλά υπάρχουν και διμερείς συμβάσεις με την Αίγυπτο για την επιστροφή αρχαίων αντικειμένων, που είναι αντικείμενα κλοπής». Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία δήλωσαν πως το αγγείο δεν είναι τεκμήριο σε ποινική υπόθεση και ως εκ τούτου τα περί συγκάλυψης δεν έχουν βάση. 

Σε σχέση με τη κατάσταση στον Λίβανο, ευχήθηκε όπως τα προβλήματα ξεπεραστούν.
Εύχομαι, είπε ο κ. Αναστασιάδης να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του κ. Al -Hariri , με την οικογένειά του, στο Παρίσι και να υπάρξει αποκατάσταση της σταθερότητας από την αβεβαιότητα που επικρατεί από την ημέρα που έχει υποβάλει την παραίτησή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης