Απάτη με πώληση κατασχεμένων λιπασμάτων στο Βόλο

Απάτη με πώληση κατασχεμένων λιπασμάτων στο Βόλο

Ο 50χρονος δράστης παρίστανε τον υπάλληλο τελωνείου για να ξεγελά τα θύματά του

Απάτη με πώληση κατασχεμένων λιπασμάτων στο Βόλο
Τον υπάλληλο Τελωνείου που είχε τη δυνατότητα να βάλει «χέρι» σε ποσότητες κατασχεμένων λιπασμάτων και να τις πουλήσει σε συμφέρουσα τιμή, προσποιήθηκε ένας απατεώνας σε έναν 62χρονο αγρότη από το Βόλο με τη βοήθεια δυο συνεργών του που παρουσιάστηκαν ως μεσάζοντες για τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Ο 50χρονος δράστης πλησίασε τον 62χρονο την περασμένη Παρασκευή, τον έπεισε ότι μπορούσε να του εξασφαλίσει τα λιπάσματα από την υποτιθέμενη υπηρεσία του και συμφώνησαν να τα μεταφέρουν οι συνεργοί του. Από το θύμα ζήτησε 3.900 ευρώ ως προκαταβολή, τα οποία έδωσε ο 62χρονος και έκλεισαν ραντεβού για το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βόλο για να του δώσει τα υπόλοιπα χρήματα.

Όμως, ο αγρότης υποψιάστηκε ότι τον εξαπατούσαν και ζήτησε βοήθεια από την Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα 1.000 ευρώ που θα παρέδιδε και οργάνωσαν επιχείρηση η οποία τέθηκε σε εφαρμογή μόλις ο 50χρονος πήρε στα χέρια του το προσημειωμένο ποσό. Μόλις συνελήφθη, κατασχέθηκαν δύο κινητά με τα οποία επικοινωνούσε με τον 62χρονο. 

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενος για απάτη και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι συνεργοί του ηλικίας 57 και 65 χρόνων που αναζητούνται για το ίδιο αδίκημα, καθώς για να εξακριβωθεί αν είχαν εξαπατήσει και άλλους αγρότες με το ίδιο κόλπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης