Το ταξί του πατέρα της Δώρας στο μικροσκόπιο της έρευνας για τον δολοφόνο της

Το ταξί του πατέρα της Δώρας στο μικροσκόπιο της έρευνας για τον δολοφόνο της

Η αστυνομία αναζητά «αποδείξεις» για την καταγγελία του πατέρα πως δυο ώρες μετά το έγκλημα επιβίβασε στο ταξί του έναν νέο άντρα - Αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ακόμα και σήμερα - Ξεσπάσματα οργής εναντίον του από την αδερφή της 32χρονης

Το ταξί του πατέρα της Δώρας στο μικροσκόπιο της έρευνας για τον δολοφόνο της
«Σκανάρουν» το ταξί, ελέγχουν κινητά και επικοινωνίες και ξεκινούν δεύτερο κύκλο καταθέσεων. Αυτοί είναι οι τρεις άξονες στους οποίους κινούνται από σήμερα οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης μέσα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια


Η πολύωρη κατάθεση του πατέρα της, χθες το απόγευμα στη ΓΑΔΑ
Κλείσιμο
, άνοιξε νέους δρόμους στις έρευνες καθώς αποκάλυψε στοιχεία και λεπτομέρειες για τη ζωή και τις σχέσεις της κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν για αρκετή ώρα στη σχέση που είχε ο πατέρας με το παιδί του και όπως αποκαλύφθηκε, είχαν περισσότερους από τέσσερις μήνες να έρθουν σε επαφή ενώ η οικογένεια μετά τον χωρισμό των γονέων αντιμετώπιζε πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πατέρας δεν γνώριζε καν πού ακριβώς εργαζόταν η 32χρονη κάνοντας λόγο για έρευνες στο ΣΔΟΕ, αγνοώντας ότι δούλευε στην Α' ΔΟΥ Πειραιά. Η αναφορά του δε, ότι
περίπου δύο ώρες μετά το έγκλημα πέρασε από το σημείο και μάλιστα επιβίβασε στο ταξί του έναν νεαρό άνδρα που ήταν αναστατωμένος και εκτός εαυτού, αποτέλεσε το δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι αστυνομικοί στην κατάθεση του. Για τον λόγο αυτό, θα περάσει από το μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ το συγκεκριμένο όχημα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει DNA ή αποτυπώματα που να «κουμπώνουν» σε αυτά που βρέθηκαν στο χώρο του εγκλήματος.

Ο Κώστας Ζέμπερης στις τέσσερις ώρες που παρέμεινε στη ΓΑΔΑ, ήταν ομιλητικός, απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις και όπως λένε οι πληροφορίες αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να κληθεί για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις όλων των φιλικών και συγγενικών προσώπων της 32χρονης, δεν προέκυψε ίχνος στοιχείων που να οδηγεί στη λύση του μυστηρίου. Με αυτό το δεδομένο, οι έρευνες εκτός από το ενδεχόμενο του εγκλήματος πάθους κινούνται πλέον και σε αυτό της ληστείας. Ερευνάται δηλαδή, αν ένας ψυχοπαθής ληστής έστησε καρτέρι περιμένοντας μια μοναχική γυναίκα για να της αρπάξει την τσάντα και όταν αυτή αντέδρασε την κατακρεούργησε. 

«Ο πατέρας στην κατάθεση που έδωσε, πληροφόρησε τους αστυνομικούς για ό,τι γνωρίζει. Προσπάθησε να βοηθήσει στις έρευνες. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε να κάνει το έργο της» δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος του πατέρα της 32χρονης κ. Απόστολος Λύτρας.

Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του Κώστα Ζέμπερη, μετά την κατάθεσή του 





Ποιος δολοφόνησε τη Δώρα;
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον Κωνσταντίνο Ζέμπερη, λίγες ώρες αφότου έφυγε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εκείνος δήλωσε πως ουσιαστικά επανέλαβε στους αστυνομικούς τα όσα «φωνάζει» τις τελευταίες μέρες στις τηλεοπτικές κάμερες, δίνοντας και κάποιες περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να βοηθήσει και ο ίδιος τις αρχές να βρουν το δολοφόνο του παιδιού του. 
Λίγες ώρες πριν καταθέσει στους αστυνομικούς ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης είχε και πάλι μιλήσει στο protothema.gr όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «η ψυχή του παιδιού μου με τράβηξε στο νεκροταφείο», για το γεγονός πως περίπου την ώρα της δολοφονίας της 32χρονης, εκείνος περνούσε τυχαία έξω από το νεκροταφείο. 

«Κατέβηκα από Μαρούσι και πήρα έναν τύπο και παρακαλάω αυτόν τον τύπο να βγει να πει ποιος είναι και αν είδε κάτι. Τον πήγα στα Σεπόλια, στον λόφο Σκουζέ. Με το πού μπήκα στην οδό Δράμας τον άφησα στα τριακόσια μέτρα, τρίτο τετράγωνο πιστεύω ήταν. Γύρω στα τριάντα με τριάντα πέντε με κοντό μαλλί. Εκεί απ' έξω είχε κάμερα μπορεί να μας έχει πιάσει την ώρα που σταματάω απέναντι από την Τραλλέων και περνάω απέναντι στην Ηρακλείου και τον παίρνω στη γωνία του νεκροταφείου μπορεί να έχει κάμερα».

Ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης ζήτησε μάλιστα από αυτόν τον άντρα, που όπως υποστηρίζει επιβίβασε στο ταξί του, να βγει δημόσια και να πει ποιος είναι. «Τον παρακαλώ πολύ να βγει και να πει ότι το ταξί που τον πήγε ήταν ο πατέρας του παιδιού, να βγει και να πει τι ήθελε αυτός ο άνθρωπος και αν είδε κάτι. Μπήκε γρήγορα γι' αυτό μου ήρθε στο μυαλό και μου είπε έχουν κλείσει τι γραμμές του τρένου και μου έκανε εντύπωση. Πώς ήξερε ότι έχουν κλείσει τις γραμμές; Έψαχναν μου είπε κάποιους. Τι δουλειά είχε στο νεκροταφείο αν έπαιρνε το τρένο θα έπρεπε να ήταν στο σταθμό της Αγίας Βαρβάρας», λέει ακόμα. 

Η άτυχη Δώρα 




Τα τρία σενάρια της στυγερής δολοφονίας 
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία της 32χρονης η ΕΛ.ΑΣ. άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Τρία όμως είναι τα βασικά σενάρια που απασχολούν τους αξιωματικούς που αναζητούν την λύση του πρωτοφανούς εγκλήματος.

Πρώτον ή Δώρα να έπεσε θύμα ληστείας μετά φόνου, ίσως από κάποιον τοξικομανή, σενάριο που όσο οι μέρες περνούν φαίνεται να κερδίζει περισσότερο έδαφος. 

Δεύτερον να κυκλοφορεί στην περιοχή του Β’ νεκροταφείου κάποιος «μανιακός δολοφόνος», που μόλις ξεκίνησε το «έργο» του. 

Και τρίτον ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας να βρίσκεται στο ευρύτερο φιλικό της περιβάλλον. Οι 14 μαχαιριές, σύμφωνα με ειδικούς δείχνουν πάθος, μίσος και σε πολλές περιπτώσεις υποδηλώνουν προσωπικά και ερωτικά κίνητρα.   


Νέο ξέσπασμα από την αδερφή της Δώρας: «Φονιά σε περιμένω, θα σε σφάξω»
Καθημερινά post οργής στο facebook που κρύβουν μέσα τους πόνο, θλίψη, αγανάκτηση, μίσος, θυμό! Η αδερφή της αδικοχαμένης 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, Κωνσταντίνα, ανήμπορη να δεχτεί την τραγωδία και τη δυστυχία που «σκέπασε» το σπίτι της ποστάρει στα social media τις σκέψεις και αποκαλύπτει την αγάπη που είχε στην αδερφή της. Αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο της, δε σταματά να ανεβάζει φωτογραφίες μαζί της, γράφοντας μηνύματα αγάπης προς το πρόσωπό της και μίσους για τον αδίστακτο δολοφόνο.

Πιο συγκεκριμένα, η Κωνσταντίνα Ζέμπερη έγραψε το βράδυ της Κυριακής στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Φονιά σε περιμένω, θα σε σφάξω και το ορκίζομαι στον άγγελό μου. Αδελφή μου, αίμα μου, θα δικαιωθείς». 



Δεν ήταν η πρώτη έκρηξη από την αδελφή της Δώρας. Η Κωνσταντίνα Ζέμπερη, επέκρινε δημόσια τον πατέρα, γράφοντας σκληρά λόγια εναντίον του. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο πριν το τελευταίο αντίο στην αδελφή της, η Κωνσταντίνα Ζέμπερη έγραψε ένα οργισμένο μήνυμα στο Facebook. «Αίσχος φτου σου ξεφτίλα, αυτός δεν είναι πατέρας είναι τέρας, χρόνια τώρα δεν είχαμε καμία σχέση και η αδελφή μου πλήρωνε τα χρέη του και βοηθούσε σε όλα στο σπίτι μας» έγραψε, δημοσιεύοντας ανάρτηση του protothema.gr με τις δηλώσεις του πατέρα τους έξω από το νεκροταφείο.




Δεν φταίει η Κωνσταντίνα, λέει ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης 
«Δεν φταίει το παιδί το βάζει η μητέρα του. Την Κωνσταντίνα τη μεγάλωσα στα πούπουλα και τώρα βρίσκεται σε νευρικό κλονισμό και νομίζει πως αν ήμουν εγώ στο σπίτι το παιδί θα είχε γλιτώσει και μου ρίχνει εμένα ευθύνη. Εγώ δεν μπορούσα να μείνω μαζί τους μετά από αυτά που έκανε η γυναίκα μου. Η Κωνσταντίνα έχει δίκιο», είπε ο κ. Ζέμπερης ερωτηθείς από το protothema.gr γιατί η κόρη του Κωνσταντίνα επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο. 


Η 32χρονη είχε κάνει ασφάλεια ζωής
Πάνω στον πόνο της, η μητέρα της Δώρας έκανε και μία αποκάλυψη που ίσως φανεί χρήσιμη στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως δήλωσε η ίδια μπροστά στην κάμερα: «Φοβόταν. Είχε κάνει ασφάλεια ζωής και αν πέθαινε την αποζημίωση θα την έπαιρναν τα αδέρφια της. Κάτι αδιόρατο φοβόταν αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω. Μου είχε πει κάποια στιγμή, "μαμά, αν κάνω λάθος στη δουλειά μου μπορεί να μπω φυλακή"». 

Να σημειώσουμε πως και ο πατέρας της Δώρας είχε μιλήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή για τους φόβους του παιδιού του. Αν και όπως έχει υποστηρίξει είχαν να μιλήσουν αρκετούς μήνες, ο ίδιος ήταν σε θέση να γνωρίζει, από την ίδια τη Δώρα, πως η κόρη του κάτι φοβόταν. Ωστόσο μέχρι στιγμής ούτε στον πατέρα της αλλά ούτε και στην μητέρα της δεν είχε κάνει ξεκάθαρο τι ακριβώς τι φόβιζε ενώ κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει αν η άτυχη κοπέλα δεχόταν οποιουδήποτε είδους απειλές. 

Το γεγονός βέβαια πως η 32χρονη αποφάσισε να κάνει ασφάλεια ζωής, σε αυτή την ηλικία είναι ένα ακόμη στοιχείο το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί. 

Υπάρχουν βέβαια αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με το πότε καταρτίσθηκε το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ποιοι ήταν τελικά οι δικαιούχοι του, ποιοι ήταν σε θέση να γνωρίζουν την ύπαρξη αυτού του συμβολαίου και ποιοι ήταν οι όροι του.

Δείτε βίντεο: Το ταξί του πατέρα της Δώρας στο μικροσκόπιο της έρευνας για τον δολοφόνο της


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης