Στον ανακριτή ο 32χρονος Σύρος που φέρεται ως τζιχαντιστής του ISIS

Στον ανακριτή ο 32χρονος Σύρος που φέρεται ως τζιχαντιστής του ISIS

«Φύλλο και φτερό» κινητό, laptop και tablet από την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ - Η δικηγόρος του υποστηρίζει ότι ήταν αντάρτης - Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τον 32χρονο σε δράση


Στον ανακριτή ο 32χρονος Σύρος που φέρεται ως τζιχαντιστής του ISIS
Στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται αυτή την ώρα ο 32χρονος Σύρος τζιχαντιστής, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Έρευνες σε βάθος κάνουν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ για τον 32χρονο που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη και το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στα βίντεο και τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό, το laptop αλλά και σε tablet σύμφωνα με άλλες πηγές.

Οι συσκευές περιέχουν ανατριχιαστικά βίντεο και φωτογραφίες με τον ίδιο, πιθανότατα στη Ράκα της Συρίας λένε αστυνομικές πηγές, από την πλευρά της όμως η συνήγορος του 32χρονου, Τριανταφυλλιά Τσιουλπά το διαψεύδει.

Κλείσιμο
Η κ. Τσιουλπά, σε δηλώσεις της σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επέμενε ότι ο 32χρονος δεν ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους. «Όλες οι φωτογραφίες καταδεικνύουν για μας και, αυτή είναι και η υπερασπιστική γραμμή, ότι δεν πρόκειται για στέλεχος του ISIS. Τα ρούχα που φορά στις φωτογραφίες δεν παραπέμπουν στον ISIS. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες». Σχετικά με την αναφορά της γυναίκας του ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, η δικηγόρος του 32χρονου ανέφερε ότι «η γυναίκα του κατήγγειλε ότι στην κατάθεσή της, της είπαν, "πες ότι είναι μέλος του ISIS και θα σε αφήσουμε να φύγεις". Η γυναίκα είναι μικρή σε ηλικία, δεν ξέρει τι σημαίνει ISIS». 

Στο κινητό του τηλέφωνο έχουν βρεθεί φωτογραφίες και βίντεο που τον δείχνουν να κρατά καλάσνικοφ, ενώ εικάζεται ότι είναι ο ίδιος σε άλλες φρικτές εικόνες όπου εμφανίζεται ένας άνδρας να κρατά τα κεφάλια αιχμαλώτων. Σε άλλες φωτογραφίες που επίσης υπήρχαν στο κινητό του, εμφανίζεται σε όχημα μαζί με τζιχαντιστές του ISIS να πυροβολεί στον αέρα, ενώ σε άλλο βίντεο εμφανίζεται μαζί με ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης.

Όσον αφορά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία η συνήγορος του 32χρονου αναφέρει: "Στην συνέχεια στις 05-09-2017 έγινε σε βάρος του καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, από τρίτο πρόσωπο, και όχι τη γυναίκα του, για την οποία μέχρι σήμερα η ποινή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς άσκησε το ένδικο μέσο της εφέσεως, πλην όμως κατά την καταγγελία αυτή, δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς  η κάρτα ασύλου του του χορηγήθηκε στις 19-09-2017, δηλώθηκε στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών και για το λόγο αυτό του απαγορεύθηκε η είσοδός του στη χώρα στης 15-10-2017, ενώ ήδη είχε λάβει κάρτα ασύλου και 2 μέρες πριν τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε έρθει για να δώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη για το άσυλο".

Επίσης, ο ο ίδιος ο 32χρονος φαίνεται πως έχει αποκαλύψει ότι υπηρετούσε στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης του CNN.

Ο τζιχαντιστής είχε περιγράψει λεπτομερώς τη ζωή και τη δράση του στα στελέχη της υπηρεσίας ασύλου, που του πήραν την πρώτη συνέντευξη μόλις έφτασε μαζί με την οικογένεια του στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα πάντα με το ελληνικό CNN.

Ειδικότερα, ο 32χρονος φέρεται να είπε πως το 2006 ήταν στην ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, μέχρι το 2011 που προσχώρησε στον ελεύθερο συριακό στρατό και ακολούθως το 2012 εντάχθηκε  στο μέτωπο αλ Νούσρα. Λίγο καιρό αργότερα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ όπως υποστηρίζει, για περίθαλψη.  Στον ISIS εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2014, όπου και πολέμησε μέχρι τον Μάρτιο του ίδιου έτους αλλά αποχώρησε, όπως είπε, επειδή του ζήτησαν να μεταφέρει οκτώ άτομα μαχητές στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, πέρασε και δυο χρόνια στην Τουρκία όπου νοίκιασε μαζί με άλλα 5 άτομα ένα σπίτι στα Άδανα. Είχαν μάλιστα μαζί τους, όπως ισχυρίστηκε, τουλάχιστον 800 χιλιάδες δολάρια και πολλά όπλα, ενώ τα περισσότερα χρήματα τα έδωσαν για να αγοράσουν δεκάδες πλαστά διαβατήρια αλλά και για να χρηματίσουν κρατικούς παράγοντες.

Εκεί συνελήφθη και φυλακίστηκε, ενώ έπειτα απελάθηκε στη Συρία. Τελικά έφτασε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, όπου βρήκε τη γυναίκα και το παιδί του. Από εκεί έφτασαν στο Φαρμακονήσι με βάρκα, μαζί με άλλα 10 άτομα.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Ο 32χρονος «τζιχαντιστής» σε δράση

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον πόλεμο της Συρίας με πρωταγωνιστή τον 32χρονο συλληφθέντα, κατηγορούμενο για συμμετοχή στον ISIS παρουσίασε το protothema.gr.

Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό, ο 32χρονος φορά βαρύ οπλισμό και ποζάρει πάνω σε πολεμικό άρμα, ενώ σε άλλη φωτογραφία φαίνεται να πυροβολεί με το όπλο του εναντίον αδιευκρίνιστου στόχου.

Αυτές οι φωτογραφίες που περιέχονται στην δικογραφία, σύμφωνα με το περιβάλλον του 32χρονου αποδεικνύουν ότι ο φερόμενος ως τζιχαντιστής δεν ήταν μέλος του ISIS, αλλά στρατιώτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης