Οι νοσηλευτές καίνε τα πτυχία τους γιατί το υπ. Υγείας τους εξισώνει με τις μαίες

Οι νοσηλευτές καίνε τα πτυχία τους γιατί το υπ. Υγείας τους εξισώνει με τις μαίες

Πραγματοποιούν 24ωρη απεργία - Ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία

Οι νοσηλευτές καίνε τα πτυχία τους γιατί το υπ. Υγείας τους εξισώνει με τις μαίες
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Υγείας μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο, όπως λένε, «εξισώνουν επαγγελματίες Πανεπιστημιακής και Ανώτερης εκπαίδευσης με βοηθούς ΔΕ και "μπερδεύουν" τους νοσηλευτές με τις μαίες…».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, έκαψαν τα πτυχία τους στην είσοδο του κτηρίου της οδού Αριστοτέλους.

Οι νοσηλευτές, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, καταγγέλλουν και παρέμβαση στις στις εκλογές των εκπρόσωπων τους καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας «ακυρώνει τις προκηρυχθείσες από 18 Σεπτεμβρίου εκλογές ΕΝΕ, με όλα τα θεσμικά, οικονομικά και ηθικά επακόλουθα που αυτό έχει, γεγονός που αποτελεί ωμή παρέμβαση στη δημοκρατική λειτουργία συλλογικού οργάνου. Δημιουργεί ενιαίο, ανομοιογενή κλάδο νοσηλευτικής με νοσηλευτές, βοηθούς νοσηλευτών και μαίες και μάλιστα προβλέπει ότι οι τελευταίες είναι δυνατόν να γίνονται προϊσταμένες σε τμήματα άσχετα του επιστημονικού τους αντικειμένου». 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με εκπροσώπους τους μετά τη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τους είπαν ότι το νομοσχέδιο θα αποσυρθεί και θα πραγματοποιηθεί νεώτερη συνάντηση «χωρίς φωνές και φασαρίες», ωστόσο από το υπ. Υγείας διευκρινίζεται ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο μέλλον μετά τις εκλογές των εκπροσώπων των νοσηλευτών.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης