Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στη Δράμα - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στη Δράμα - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Στις επίγειες δυνάμεις το βάρος  μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων - Πυρκαγιά και στη Βασιλική Τρικάλων

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στη Δράμα - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις δυο μεγάλες εστίες φωτιάς στο Μοναστηράκι σε ορεινή και δύσβατη περιοχή και στην ορεινή Δράμα στο Σιδηρόνερο, στην ευρύτερη περιοχή του παρθένου δάσους του Καρά Ντερέ.

Και στις δυο εστίες το πρόβλημα αντιμετωπίζεται στις συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή που μετά την απόσυρση και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης όλο το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις.

Στο Σιδηρόνερο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από το μεσημέρι που ξέσπασε η φωτιά κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν από τις 8 το βράδυ. Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Κλείσιμο
Στο Μοναστηράκι, η φωτιά που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καίει θαμνώδη και χορτολιβαδική έκταση έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο. Ωστόσο όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τις όποιες αναζωπυρώσεις παρουσιάζονται σε όλα τα μέτωπα.

Παράλληλα, μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Βασιλική Τρικάλων, καίγοντας δασική έκταση. Ωστόσο, στην περιοχή δεν επικρατούν άνεμοι.

Στο έργο συνδράμουν δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ ρίψεις νερού έγιναν και από δύο Καναντέρ.

Ωστόσο, υπό έλεγχο είναι μια άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αγία Τριάδα του Δήμου Τρικκαίων, έχοντας κάψει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και υπολείμματα καλλιεργειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης