Σύλλογος εταιριών δημοσκόπησης: Να μην δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις από μη εγγεγραμμένες εταιρίες

Σύλλογος εταιριών δημοσκόπησης: Να μην δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις από μη εγγεγραμμένες εταιρίες

Καλεί όλους τους αρμοδίους να μην δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις από εταιρείες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο και ζητά όσοι διενεργούν παρόμοιες έρευνες να προχωρήσουν τις διαδικασίες εγγραφής

Σύλλογος εταιριών δημοσκόπησης: Να μην δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις από μη εγγεγραμμένες εταιρίες
Θέση αναφορικά με την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας πήρε ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), με αφορμή και τις καταγγελίες της Ν.Δ. για μη έγκυρα δημοσκοπικά ευρήματα εταιρειών χωρίς έδρα, τα οποία επικαλείται το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κυβερνητικές πηγές, επικαλούμενες και δημοσκόπηση της Common View, ανέφεραν ότι καταρρέει το δημοσκοπικό αφήγημα της Ν.Δ., καθώς η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους.

Με τη σειρά του ο ΣΕΔΕΑ καλεί τους φορείς που δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις να το κάνουν σεβόμενοι το ισχύον νομικό πλαίσιο και ειδικότερα να μην δημοσιεύουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί από εταιρείες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων που τηρείται στο ΕΣΡ. 

Κλείσιμο
Επίσης, καλεί τις εταιρείες που διενεργούν δημοσκοπήσεις να εγγραφούν στο Μητρώο του ΕΣΡ και τις προτρέπει να υπαχθούν στο σύστημα Ποιοτικού Ελέγχου Συλλογής Στοιχείων (ΠΕΣΣ) που έχει συστήσει ο ίδιος και έχει αναγνωρίσει η Πολιτεία (με το Ν 3603/2007) ως αξιόπιστο εργαλείο ελέγχου της ποιοτικής συλλογής των στοιχείων.  

«Τα ανωτέρω», συμπληρώνει, «είναι στοιχειώδη για την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης προς το κοινό». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης