Σαρωνικός: Τι λέει ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη» για την οικολογική καταστροφή

Σαρωνικός: Τι λέει ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη» για την οικολογική καταστροφή

«Λυπούμαστε γι' αυτό που έχει γίνει» λέει ο πρόεδρος της εταιρείας και αναφέρει ότι άλλο πλοίο ευθύνεται για την τόσο μεγάλη έκταση της ρύπανσης, καθώς το «Αγία Ζώνη» είναι στεγανοποιημένο από το μεσημέρι της Τρίτης

Σαρωνικός: Τι λέει ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη» για την οικολογική καταστροφή
Σε άλλο πλοίο ρίχνει τις ευθύνες για την πετρελαιοκηλίδα
ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη που προξένησε την τεράστια οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα και στην παραλιακή ζώνη.

Ο Θεόδωρος Κουντούρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», δήλωσε πως για την πετρελαιοκηλίδα φταίει το Blue Star Patmos, το οποίο είχε προσαράξει ανοιχτά της Ίου, και την Παρασκευή ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Περάματος για επισκευές και είχε διαρροή.

Κλείσιμο
«Όχι, το καύσιμο αν είχε φύγει, θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα. Έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά, λυπούμαστε γι’ αυτό που έχει γίνει. Από την πρώτη στιγμή δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Αναθέσαμε στα δυο μεγαλύτερα συνεργεία της Ελλάδας να κάνουν αυτή τη δουλειά, που είναι για τις απορρυπάνσεις» λέει στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ο πλοιοκτήτης.

Επίσης, ο κ. Κουντούρης διαψεύδει πως οι εικόνες της «μαύρης θάλασσας» οφείλονται στο «Αγία Ζώνη». Επισημαίνει: «Δεν μπορεί τώρα το πετρέλαιο που έχει πάει Σαλαμίνα να φύγει να πάει Πειραϊκή μετά. Το πλοίο είναι στεγανοποιημένο από χθες το μεσημέρι (Τρίτη). Την Παρασκευή ήρθε άλλο πλοίο που είχε πάθει ρήγμα και ήρθε στο Πέραμα. Ήδη έγινε ρύπανση στο λιμάνι του Περάματος από το συγκεκριμένο πλοίο. Τώρα έχουν… φορτώσει όλη τη ρύπανση σε μας. Το «Blue Star Πάτμος», πέρασε ρυμουλκούμενο, το οποίο ήρθε στο Πέραμα για επισκευές. Είχε διαρροή κατά την διάρκεια της μεθόρμισής του από το νησί (σ.σ. εννοεί την Ίο) εδώ».

«Το δικό σας δηλαδή δεν το παρέσυρε ο αέρας;», ερωτάται στην συνέχεια ο πλοιοκτήτης. Για να απαντήσει: «Όταν αλλάζει ο καιρός… Εδώ στο λιμάνι του Πειραιά γίνονται. Υπάρχουν και άλλα πλοία που έχουν υποστεί κάποιες ζημιές και μπορεί κάποια κομμάτια ρυπάνσεως να είναι και από άλλα πλοία, δεν είναι ότι όλα είναι δικά μας. Δεν βρήκαμε τώρα έναν και τα φορτώνουμε όλα…«.

Ακούστε τι είπε ο πλοιοκτήτης στο «Ε»



«Έχω καταστραφεί, έγινε ζημιά ανεπανόρθωτη, με καταριέται όλο το λεκανοπέδιο» είπε ο Θεόδωρος Κουντούρης, πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης