Βελτιωμένη η εικόνα των πυρκαγιών στην Κεφαλονιά

Βελτιωμένη η εικόνα των πυρκαγιών στην Κεφαλονιά

Οριοθετημένη η φωτιά στον Καραβάδο - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Αλειμματά - Από το ξημέρωμα επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Βελτιωμένη η εικόνα των πυρκαγιών στην Κεφαλονιά
Σε εξέλιξη ήταν όλη την νύχτα οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στην νότια Κεφαλονιά, όμως λίγο πριν από τις 10 το πρωί η εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη, χωρίς να υπάρχει πλέον κανένα ενεργό μέτωπο.

Στο χωριό Καραβάδος οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στα σπίτια, δεν χρειάστηκε όμως να εκκενωθεί το χωριό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Το πρωί η φωτιά οριοθετήθηκε, ενώ για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν δύο αεροσκάφη και 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Στον Αλειμματά, ανάμεσα από τα χωριά Πάστρα και Σκάλα, η φωτιά έκαψε αγροτολιβαδικές εκτάσεις, χωρίς να απειλεί οικισμούς, ενώ από τα ξημερώματα επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο και πλέον δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.

Κλείσιμο
Στο νησί εξάλλου καίει από την Τετάρτη και η φωτιά στα Σιμωτάτα, που έχει μεν καλύτερη εικόνα αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.
 Η φωτιά είναι επίσης οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα

Κανένα σπίτι δεν έπαθε ζημιά από την φωτιά, καθώς οι πυροσβέστες πρόλαβαν κάθε περιστατικό, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.



Το μέτωπο του Καραβάδου προς στιγμήν απείλησε την Μονή Αγίου Ανδρέα, μια από τις ιστορικότερες της Κεφαλονιάς, όμως οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση και δεν υπήρξε πρόβλημα. 

Και για σήμερα στην Κεφαλονιά, όπου το τελευταίο διάστημα καθημερινά ξεσπούν φωτιές, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός και το επίπεδο συναγερμού «3», σύμφωνα με την πολιτική προστασία.




























Πηγή: kefalonitikanea.gr, kefaloniapress.gr, inkefalonia.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης