Στη Μύκονο και τη Σαντορίνη ο Διοικητής της ΑΔΑΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Στη Μύκονο και τη Σαντορίνη ο Διοικητής της ΑΔΑΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Συνάντησε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του τουρισμού των δύο νησιών και τόνισε την σημασία που έχει και για τη διεθνή τους εικόνα, η οικειοθελής φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων

Στη Μύκονο και τη Σαντορίνη ο Διοικητής της ΑΔΑΕ, Γιώργος Πιτσιλής
Τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης επισκέφθηκε σήμερα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, όπου συνάντησε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του τουρισμού των δύο περιοχών και να συζητήσει μαζί τους τα θέματα, που αντιμετωπίζουν, αναφορικά με την καθημερινότητά τους στην επαφή τους με τη φορολογική διοίκηση. 

Στις δύο συναντήσεις, παρουσία των Δημάρχων και των δύο νησιών, των Διευθυντών των τοπικών Δ.Ο.Υ. και του Φορολογικού Περιφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων, τέθηκαν τα θέματα των ελέγχων, που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, καθώς και η επάρκεια της στελέχωσης των υπηρεσιών. 

Ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε ότι αυτή είναι η αρχή μιας διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και των επαγγελματιών των δύο νησιών, προσθέτοντας ότι το σύνολο των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκεται στη διάθεση κάθε επαγγελματία για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζει: 

Κλείσιμο
«Σήμερα, πρώτη μέρα του πιο σημαντικού μήνα της φετινής τουριστικής περιόδου, επιλέξαμε να επισκεφθούμε τους δυο πιο εμβληματικούς προορισμούς του ελληνικού τουρισμού παγκοσμίως, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Σκοπός της επίσκεψής μας είναι να τονίσουμε τη σημασία, που έχει για τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, για τα δημόσια έσοδα, αλλά και για τη διεθνή εικόνα των νησιών μας και της χώρας, η οικειοθελής φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Το επιχειρησιακό μας σχέδιο για τους ελέγχους συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές της χώρας είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχουμε επισημάνει ότι το τελευταίο, που θέλουμε, είναι να επιβάλουμε ποινές αναστολής λειτουργίας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες μας θα εφαρμόσουν το νόμο απέναντι σε κάθε φαινόμενο παραβατικότητας, δίνοντας πάντοτε έμφαση στις μεγάλες παραβάσεις.
 
Καλούμε, λοιπόν, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να συζητήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε, ως φορολογική διοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που από τις δύο αυτές επισκέψεις διαπίστωσα ότι και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης