Σε εξέλιξη φωτιά στις Λούτσες της Κέρκυρας

Σε εξέλιξη φωτιά στις Λούτσες της Κέρκυρας

Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ωστόσο η περιοχή είναι δύσβατη και αυτό δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών

Σε εξέλιξη φωτιά στις Λούτσες της Κέρκυρας
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Λούτσες της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ωστόσο η περιοχή είναι δύσβατη και αυτό δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «η φωτιά κινείται στην κορυφογραμμή του όρους Παντοκράτορα και στις κρημνώδεις βουνοπλαγιές του, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που φυσούν στην περιοχή».

Στην προσπάθεια περιορισμού της πύρινης λαίλαπας, που στο πέρασμά της έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης, συμμετέχει όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού και πεζοπόρα τμήματα, συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 19 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου πετζετέλ και τρία ελικόπτερα τύπου καναντέρ. Στην πυροσβεστική δύναμη έχουν προστεθεί οι υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας, αλλά και δυνάμεις από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Από χθες το απόγευμα, τα ορεινά χωριά Λούτσες και Περίθεια έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. «Όλη η πυροσβεστική δύναμη καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ούτε η Παλιά Περίθεια» επεσήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Η Παλιά Περίθεια, που βρίσκεται σε 420 μέτρα υψόμετρο, είναι ένα ερειπωμένο σήμερα χωριό, που είναι χτισμένο στην καρδιά του όρους Παντοκράτορα. Πρόκειται για ένα από τα αξιολογότερα αρχιτεκτονικά στολίδια της Κέρκυρας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα και την τέχνη της ενετικής εποχής. Οι αμέτρητες εκκλησίες της Παλιάς Περίθειας και τα περίπου 130 ερειπωμένα αρχοντικά σπίτια της είναι πέτρινα και χτισμένα βάσει ενετικών προτύπων, ενώ θεωρούνται, από τους ειδικούς, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης