The Hub: Το κέντρο που στηρίζει τους πρόσφυγες στη Λέρο

The Hub: Το κέντρο που στηρίζει τους πρόσφυγες στη Λέρο

Το «The Hub» δεν είναι μόνο ένας χώρος για μάθηση, αλλά και ένας χώρος για δημιουργικότητα και ένταξη στο κοινωνικό σύνολο 

The Hub: Το κέντρο που στηρίζει τους πρόσφυγες στη Λέρο
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ως αντίδοτο στην κρίση που μας περιβάλει, είναι ο ορισμός του «
The Hub
», του κέντρου προσφύγων στη Λέρο.  

Κλείσιμο
Το «
The Hub
» δεν αφορά μόνο τους πρόσφυγες αλλά είναι και κέντρο ανέργων και μειονεκτούντων μελών της κοινότητας της Λέρου.

Η ύπαρξη πάνω από 600 προσφύγων στη Λέρο, οι οποίοι περίμεναν εάν η αίτηση τους για άσυλο θα ήταν επιτυχής ή αν θα αναγκαζόντουσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία ή ακόμη και στην πατρίδα τους, δημιούργησε την ανάγκη για βοήθεια και στήριξη προς τους ανθρώπους αυτούς.



Η αναμονή για έγκριση ασύλου, η οποία φαίνεται ατελείωτη δημιουργεί απογοήτευση και κατάθλιψη σ' αυτούς τους ανθρώπους και η ύπαρξη βοήθειας κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ. 

Ο χρόνος που αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια παραγωγική και δραστήρια ζωή αυξάνεται καθημερινά και, αναπόφευκτα, η απώλεια του σπιτιού, της οικογένειας, του πολιτισμού και της ταυτότητάς των ανθρώπων αυτών, είναι τεράστια, ενώ ο αγώνας που καλούνται να δώσουν καθημερινός και μεγάλος. 



Τα παραπάνω ευαισθητοποίησαν μία μερίδα ατόμων στη Λέρο, οι οποίοι δημιούργησαν το «The Hub». 

Στο «The Hub» οι πρόσφυγες μπορούν να μάθουν διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, να αναπτύξουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες τους και να μάθουν νέες δεξιότητες. 

Οι φιλοξενούμενοι του «The Hub» έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις και δραστηριότητες όπως τουρνουά σκάκι και τάβλι, εκμάθηση μουσικών οργάνων, τουρνουά ποδοσφαίρου, εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και βραδιές μουσικής και κινηματογράφου.

Το «The Hub» δεν είναι μόνο ένας χώρος για μάθηση, αλλά και ένας χώρος για δημιουργικότητα, ένταξη στο κοινωνικό σύνολο και κοινωνική δέσμευση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης