Χάκερ παρίσταναν τους Ιταλούς και έκλεψαν εταιρεία με έδρα της Πάτρα

Χάκερ παρίσταναν τους Ιταλούς και έκλεψαν εταιρεία με έδρα της Πάτρα

Όταν επικοινώνησαν με την... πραγματική ιταλική εταιρεία, άκουσαν εμβρόντητοι ότι δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους για να συμφωνήσουν οποιαδήποτε αγοραπωλησία

Χάκερ παρίσταναν τους Ιταλούς και έκλεψαν εταιρεία με έδρα της Πάτρα
Στόχος άγνωστων χάκερς έγινε μια εταιρεία με έδρα στην Πάτρα, η ηλεκτρονική αλληλογραφία της οποίας βρέθηκε στα χέρια των δραστών που διαπίστωσαν ότι είχε επαφή με μια αντίστοιχη επιχείρηση η οποία εδρεύει στην Ιταλία και κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν.

Συνομιλώντας μέσω email με τους υπεύθυνους της πατρινής εταιρείας, οι απατεώνες προσποιήθηκαν ότι εκπροσωπούν την ιταλική και «έκλεισαν» αγορά προϊόντων από την ελληνική επιχείρηση. Χωρίς να υποψιαστούν το παραμικρό, οι Έλληνες έκαναν ηλεκτρονική κατάθεση ύψους 7.337 ευρώ αλλά η συναλλαγή δεν έγινε ποτέ!

Όταν επικοινώνησαν με την... πραγματική ιταλική εταιρεία, άκουσαν εμβρόντητοι ότι δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους για να συμφωνήσουν οποιαδήποτε αγοραπωλησία! Αμέσως κατήγγειλαν την ηλεκτρονική απάτη στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων και προσπαθούν να τους εντοπίσουν μέσω του e-banking και των ψηφιακών ιχνών τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης