Κρήτη: Ζημιά 100.000 ευρώ σε αντλιοστάσια και μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.

Κρήτη: Ζημιά 100.000 ευρώ σε αντλιοστάσια και μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.

Στο σπίτι και ένα αγροτικό φορτηγάκι 39χρονου βρέθηκαν ράβδοι, σύνδεσμοι μετασχηματιστών και διάφορες βίδες

Κρήτη: Ζημιά 100.000 ευρώ σε αντλιοστάσια και μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.
Ξεπερνά τα 100.000 ευρώ η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. από τις 21 Δεκεμβρίου ως την προηγούμενη Τετάρτη, δυο Έλληνες “κυνηγοί” χαλκού που είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές, τα αντλιοστάσια, τους υποσταθμούς και τις κολώνες της Δ.Ε.Η. και τις γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης. 

Η δράση τους εξιχνιάστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Χερσονήσου και διαλευκάνθηκαν 13 υποθέσεις κλοπών σε εγκαταστάσεις και δίκτυα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες ηλικίας 39 και 48 χρόνων είχαν λεηλατήσει και 17 μετασχηματιστές και είχαν αρπάξει συνολικά 500 κιλά χαλκό, περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο και τρεις ράβδους χειρισμού της τάσης ηλεκτροδότησης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στο σπίτι και ένα αγροτικό φορτηγάκι του 39χρονου βρέθηκαν οι ράβδοι, σύνδεσμοι μετασχηματιστών και διάφορες βίδες μαζί με ένα τζάκετ με το σήμα της Δ.Ε.Η., που αναγνωρίστηκαν από τον υπεύθυνο δικτύου διανομής του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και του αποδόθηκαν. Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, αλλά μόνο 39χρονος συνελήφθη καθώς κατηγορείται και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης