Ο Κοντονής καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στο σωφρονιστικό υπάλληλο

Ο Κοντονής καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στο σωφρονιστικό υπάλληλο

Εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στον υπάλληλο και επισήμανε την ετοιμότητα του υπουργείου για ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση θωράκισης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και έμπρακτης συνδρομής σ’ αυτούς

Ο Κοντονής καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στο σωφρονιστικό υπάλληλο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με χρονοκαθυστέρηση καταδίκασε σήμερα την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού από αγνώστους  οι οποίοι τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας πυρπόλησαν τόσο το αυτοκίνητό του όσο και της συζύγου του που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι τους.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής μετά την συνάντηση που είχε χθες με τον εν λόγω σωφρονιστικό υπάλληλο, σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «καταδίκασε την επίθεση, εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στον υπάλληλο και επισήμανε την ετοιμότητα του υπουργείου για ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση θωράκισης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και έμπρακτης συνδρομής σ’ αυτούς».

Ακόμη, ο κ. Κοντονής, πιθανά εκφράζοντας τις απόψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, «διαβεβαίωσε ότι η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα και την πίστη στη νομιμότητα που διακρίνει τους υπαλλήλους των φυλακών».

Κλείσιμο
Εξάλλου, για τη ζημία που υπέστη ο ο σωφρονιστικός υπάλληλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «θα εξαντληθούν οι δυνατότητες για την πλήρη αποζημίωσή του ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή για την παροχή κάθε υπηρεσιακής διευκόλυνσης σ’ αυτόν».

Παράλληλα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι «το  υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της είναι κοντά τους, αναγνωρίζοντας τη δουλειά τους και προσφέροντάς τους εγγυήσεις και προστασία» και καταλήγει:

«Ο αγώνας για φυλακές με ασφάλεια, ανθρωπισμό και διαφάνεια αποτελεί ακλόνητη κυβερνητική επιλογή, η οποία δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού».
 
Υπενθυμίζεται, ότι αμέσως μετά την επίμαχη εμπρηστική επίθεση η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, σε ανακοίνωση της (24.4.2017) είχε υπογραμμίσει ότι σε περίπτωση που θα υπάρξουν και πάλι θύματα σωφρονιστικοί υπάλληλοι ηθικοί  αυτουργοί θα  είναι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία στην  ανακοίνωση της υπογράμμιζε: «Εάν ξαναχυθεί αίμα και θρηνήσουμε και πάλι θύματα, ηθικοί αυτουργοί θα είναι η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι συν αυτώ ασυντόνιστοι και επαρμένοι και δυστυχώς η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας, έως την στιγμή τουλάχιστον που θα πάρει ξεκάθαρα θέση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης