Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον Αντώνη Λιβάνιο για μη καταβολή διατροφής

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον Αντώνη Λιβάνιο για μη καταβολή διατροφής

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αδελφός της Εμυς Λιβανίου, ο οποίος υποστήριξε πως ο επιχειρηματίας έχει να δει τα παιδιά του τέσσερα χρόνια

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον Αντώνη Λιβάνιο για μη καταβολή διατροφής
 Τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης δέχθηκε σήμερα ερήμην ο πρώην σύζυγος της δημοσιογράφου Έμυς Λιβανίου, επικοινωνιολόγος Αντώνης Λιβάνιος, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η καταδίκη ήρθε μετά από μήνυση της πρώην συζύγου του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, που έκρινε ένοχο τον επιχειρηματία για το αδίκημα της μη καταβολή διατροφής κατα συρροή και κατα εξακολούθηση. Το δικαστήριο, ωστόσο, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικό (842Δ) καθώς δέχθηκε ότι κατέβαλε αντί της διατροφής δίδακτρα των παιδιών στο Κολέγιο Αθηνών. 

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αδελφός της Ε. Λιβανίου, ο οποίος υποστήριξε πως ο επιχειρηματίας έχει να δει τα παιδιά του τέσσερα χρόνια. Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Βλέπουμε στο Ίντερνετ ότι διοργανώνει συνέδρια στο εξωτερικό (Μπακού κ.ά). Η εταιρία είναι δική του. Έρχεται στην Ελλάδα και πηγαίνει στη Μεγάλη Βρετανία και τρώει, ωστόσο, δεν έχει δώσει καθόλου χρήματα στη γυναίκα του για τη διατροφή".

Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας μετά το διαζύγιο του με την Έμυ Λιβανίου, ζει στην Φρανκούφρτη της Γερμανίας και διατηρεί εκεί εταιρία που διοργανώνει συνέδρια. 

Αντίθετα, φίλος του επιχειρηματία που κατέθεσε στη δίκη, τόνισε πως ο κ. Λιβάνιος έφυγε στο εξωτερικό διότι αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και πρόσθεσε όιτ καταβάλει τα χρήματα για το ιδιωτικό σχολείο διότι "θέλει να διασφαλίσει πως τα παιδιά του θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο Κολέγιο".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης