Κρατούμενοι και άστεγοι έπαιξαν ποδόσφαιρο στις φυλακές Δομοκού

Κρατούμενοι και άστεγοι έπαιξαν ποδόσφαιρο στις φυλακές Δομοκού

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα οι κρατούμενοι επικράτησαν των αστέγων με σκορ 9-8 - Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε συζήτηση πάνω σε κοινωνικά και όχι μόνο θέματα

Κρατούμενοι και άστεγοι έπαιξαν ποδόσφαιρο στις φυλακές Δομοκού
Με σκορ 9-8 επικράτησαν οι κρατούμενοι των αστέγων στον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη χθες στις φυλακές Δομοκού.
 
Ειδικότερα, χθες διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των κρατουμένων των φυλακών Δομοκού και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων. Ο αγώνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.
 
Παράλληλα, μετά τη λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας των Αστέγων μίλησαν με τους κρατουμένους και αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις πάνω σε κοινωνικά και όχι μόνο θέματα. Μάλιστα, δώρισαν, παράλληλα, στους κρατουμένους μπάλες και φανέλες και δεσμεύτηκαν ότι θα ανταποκριθούν και πάλι σε περίπτωση που προσκληθούν σε αντίστοιχη εκδήλωση.

Κλείσιμο

 
Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε η κοινωνική λειτουργός των φυλακών Δομοκού, ενώ για την οργάνωση και την υλοποίησή της συνέδραμαν όλα τα στελέχη της φυλακής (διεύθυνση, φύλαξη και εξωτερική φρουρά).
 
Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης ευχαριστεί την Εθνική Ομάδα Αστέγων για την ανταπόκριση και συγχαίρει τα στελέχη της φυλακής για την εργασία τους και τους κρατουμένους για την καλή τους διάθεση.
 
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «με τέτοιες δράσεις ενισχύεται το ανθρώπινο πρόσωπο της φυλακής Δομοκού, καθώς αυτή διαθέτει πια κοινωνικό λειτουργό, από φέτος λειτουργεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, πρόσφατα δημιουργήθηκε θεατρική ομάδα και, τέλος, επίκειται η λειτουργία προγράμμ­ατος κατάρτισης (από τον ΟΑΕΔ)».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης