Πολεοδομία Μυκόνου: Οι μηχανικοί... ζουν και ζωγραφίζουν το δικό τους δράμα

Πολεοδομία Μυκόνου: Οι μηχανικοί... ζουν και ζωγραφίζουν το δικό τους δράμα

Με ρυθμούς χελώνας εξυπηρετούνται όσοι θέλουν να χτίσουν στο πιο τουριστικό νησί - Ένας πολιτικός μηχανικός αποτύπωσε σε σκίτσα το καθημερινό δράμα των μηχανικών της Μυκόνου

Πολεοδομία Μυκόνου: Οι μηχανικοί... ζουν και ζωγραφίζουν το δικό τους δράμα
Βάζουν ξυπνητήρι στις 4.30 τα ξημερώματα. Ντύνονται βιαστικά, παίρνουν τον καφέ στο χέρι και τρέχουν για να προλάβουν! Όχι βέβαια το λεωφορείο, άλλωστε δεν υπάρχει συγκοινωνία στο νησί μέσα στα άγρια χαράματα. Τρέχουν για να προλάβουν να γράψουν το όνομα τους στη λίστα. Ποια λίστα; Μα αυτή που αφορά στα ονόματα των πολιτικών μηχανικών που θέλουν να επισκεφτούν την Πολεοδομία για να κάνουν την δουλειά τους.
 
Ακούγεται κωμικοτραγικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου οδηγούν σε πολύωρες αναμονές που δοκιμάζουν τα νεύρα και τις αντοχές των μηχανικών. Τα ραντεβού με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας πραγματοποιούνται μόνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και όποιος προλάβει… πρόλαβε. Υπήρχε μηχανικός που έφτασε στην είσοδο της Υπηρεσίας στις 06.01 και είδε το όνομα του… όγδοο στη λίστα.
 
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή η Πολεοδομία Μυκόνου παρέμεινε κλειστή για εννέα μήνες, έπειτα και από την σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη του προϊσταμένου της πολεοδομίας για υπόθεση που σε έγκριση συνέχισης εργασιών σε αυθαίρετη νεοαναγειρόμενη ξενοδοχειακή μονάδα.

Κλείσιμο




Τώρα που ο πολεοδόμος επέστρεψε -κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου-όπως είχε αποκαλύψει το ΘΕΜΑ,  όντας δικαιωμένος σε διοικητικό επίπεδο από τις αρμόδιες υπηρεσίες (εκκρεμεί η εκδίκαση του ποινικού σκέλους της υπόθεσής του) διαπίστωσε ότι είχαν συσσωρευτεί εκατοντάδες εκκρεμότητες που αφορούσαν σε έκδοση αδειών, ρευματοαδειοδοτήσεις και καταγγελίες.

Διαπίστωσε ακόμα ότι δεν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό που θα μπορούσε να συνδράμει ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.
 
Ένας μηχανικός, ο κ. Ανδρέας Γιοβάνος σκίτσαρε το καθημερινό δράμα των μηχανικών της Μυκόνου με δύο εύστοχες γελοιογραφίες. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να ελαφρύνει κάπως το φορτισμένο -από την καθημερινή ταλαιπωρία- κλίμα.

Το τι μέλλει γενέσθαι ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει και το μόνο βέβαιο είναι ότι τα ραντεβού στην Πολεοδομία συνεχίζονται να πραγματοποιούνται με ρυθμούς χελώνας δημιουργώντας τριτοκοσμικές συνθήκες στο πιο διάσημο νησί της χώρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης