Η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Ελληνικά άρματα και Εύζωνες από την Ελλάδα παρήλασαν στο κέντρο του Μανχάταν - Πλήθος Ελλήνων γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης
Ο συνοφρυωμένος ουρανός και το ψύχος δεν εμπόδισαν τις χιλιάδες των ομογενών να έλθουν στο ετήσιο ραντεβού τους, τη μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Τα Τμήματα, οι Σύλλογοι, η Ομοσπονδία, τα άρματα, είχαν παραταχθεί σε όλους τους διαδρόμους μιάμιση ώρα περίπου και περίμεναν υπομονετικά με χαρά και κρατώντας τις σημαίες, να παρελάσουν στην 5η Λεωφόρο.

Το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν η κοινότητα του Ευαγγελισμού από την πόλη Ρότσεστερ, η οποία γιορτάζει την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της και η οποία ετοιμάζει γιορτές και εκδηλώσεις για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Κλείσιμο




Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Δοξολογία που τελέσθηκε στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, ενώ συνεχίστηκαν με δεξίωση που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο «Πλάζα». Στη δεξίωση μίλησαν οι τελετάρχες ο Δρ Γεώργιος Γιανκόπουλος και ο κ. Ιβάν Σαββίδης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, οι ομογενείς πολιτικοί καθώς επίσης και οι πρόεδροι των παρελάσεων.


 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που ως γνωστόν ήταν τελετάρχης της παρελάσεως του 2016.

Η φιλέλλην βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι μιλώντας στο ακροατήριο τόνισε ότι «υπάρχουν δύο χώρες που καταλαβαίνουν καλύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο τι σημαίνει ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, κι αυτές οι δύο χώρες είναι η Αμερική και η Ελλάδα».



Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης κ. Μπιλ ντε Μπλάσιο ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και τόνισε ότι αν και είναι ο ίδιος Ιταλοαμερικανός, «η πιο μεγαλειώδης και ενθουσιώδης παρέλαση είναι η παρέλαση της Ομογένειας» και ότι «μας δίνει τη δυνατότητα να θυμηθούμε τι έχει κάνει η Ελλάδα για την Αμερική».



Ο δήμαρχος συνεχάρη τους τελετάρχες και εστίασε την προσοχή του στην προσφορά της Ομογένειας. Είπε ότι «ανάμεσά μας είναι ο πολιτειακός γερουσιαστής κ. Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης και η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα είναι πάρα πολύ καλά εκπροσωπημένη στον Δήμο της Νέας Υόρκης».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην κρίση στην Ελλάδα και τόνισε ότι «η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις με την οικονομική και την προσφυγική» και άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους λέγοντας ότι «δεν βλέπω πολλή στήριξη από την Ευρώπη».



Η φετινή παρέλαση για την 196η επέτειο διοργανώνεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και οι ομογενείς πέρα από τα εθνικά θέματα στα πανό και στα συνθήματά τους προβάλλουν τον τουρισμό της Ελλάδος. Είναι ένα στοίχημα που έχουν δώσει ούτως ώστε φέτος να συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότεροι στο ιερό προσκύνημα στη γενέτειρα των προγόνων τους.

Τόσο στο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όσο και στην παρέλαση συμμετέχει και η «Emirates», η οποία όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι η νέα αεροπορική εταιρεία που θα πετάει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα και τανάπαλιν.











Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης