Εξώδικο της ΔΕΗ στους παραγωγούς ενέργειας φωτοβολταϊκών

Εξώδικο της ΔΕΗ στους παραγωγούς ενέργειας φωτοβολταϊκών

Διαμάχη για το τέλος  ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς ρεύματος

Εξώδικο της ΔΕΗ στους παραγωγούς ενέργειας φωτοβολταϊκών
Εξώδικο απέστειλε η ΔΕΗ
στους φωτοβολταϊκούς συνδέσμους ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ, απαντώντας στις επαπειλούμενες μηνύσεις. Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού χαρακτηρίζει αδικαιολόγητα συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς των επενδυτών ΑΠΕ, οι οποίοι ζητούν να πληρωθούν. 

Σύμφωνα με το εξώδικο, η ΔΕΗ προσάπτει στους δύο συνδέσμους ότι με τις ενέργειές τους αγνοούν την κρίσιμη κατάσταση της χώρας και της αγοράς ηλεκτρισμού, κατηγορώντας τους ότι με τις πράξεις τους δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην κοινωνία. Η ΔΕΗ και ο πρόεδρός της Μ. Παναγιωτάκης καλούν τον ΣΠΕΦ και τον ΠΣΑΦ να ανακαλέσουν άμεσα τις ψευδείς και συκοφαντικές, όπως τις χαρακτηρίζει, κατηγορίες και να μη συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Κλείσιμο
Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι το 2016 απέδωσε μεγαλύτερα ποσά για ΕΤΜΕΑΡ από εκείνα που εισέπραξε από τους πελάτες της, καταβάλλοντας και ίδια κεφάλαια. Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ επισημαίνει ότι το 2016 κατέβαλε προς τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ πάνω από 1,54 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 97% των υποχρεώσεών της. 

Οι δύο σύλλογοι υποστηρίζουν ότι τα χρήματα που έχει ήδη εισπράξει η ΔΕΗ από τους καταναλωτές για το ΕΤΜΕΑΡ και δεν τα έχει αποδώσει στους ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ (ώστε να καταλήξουν στον ΛΑΓΗΕ και από εκεί στους ίδιους τους παραγωγούς ΑΠΕ) είναι της τάξης των 350 – 400 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα ανείσπρακτα υπόλοιπα από λογαριασμούς καταναλωτών που έχει η ΔΕΗ συνολικού μέγιστου ύψους 2,7 δις ευρώ, το αναλογούν εκεί ΕΤΜΕΑΡ δεν υπερβαίνει τα 340 εκατ. ευρώ.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης