Διαμαρτυρία των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Σύνταγμα

Διαμαρτυρία των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Σύνταγμα

Με μαύρα μπαλόνια στα χέρια συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Διαμαρτυρία των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Σύνταγμα
Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική το μεσημέρι της Τρίτης. 

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια στα χέρια, συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή, μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. 

Ακολούθως, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς στο αίτημα της κυβέρνησης να μην πωληθεί η ασφαλιστική εταιρία, η απάντηση από την ΕΕ ήταν αρνητική, κάτι που εξόργισε τους εργαζόμενους.

Κλείσιμο
Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής Γιάννης Πετσαλάκης, «σήμερα διαδηλώνουμε στα γραφεία της ευρωπαϊκής επιτροπής ώστε να καταλάβουν ότι η πώληση της εταιρίας θα είναι ζημιογόνα για την κοινωνία και για την τράπεζα. Παραδίδουν την πιο κερδοφόρα ελληνική ασφαλιστική εταιρία στα χέρια ξένων funds»

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της ασφαλιστικής εταιρείας και σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Όλοι μαζί, μαζί με τους συναδέλφους μέσω ICAP -που η Διοίκηση της Εταιρίας συνεχίζει να τους θεωρεί συναδέλφους δεύτερης κατηγορίας- θα διαδηλώσουμε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας ξεπουλήσουν».

Στην Εθνική Ασφαλιστική απασχολούνται συνολικά 720 άτομα και περίπου αλλά 200 άτομα μέσω της εταιρείας «ICAP» ( εταιρεία διάθεσης προσωπικού). 



Οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας υπογραμμίζουν ότι η Εθνική Ασφαλιστική, σαν εταιρία είναι κερδοφόρα αφού έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και συνολικά έχει κάνει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις.  

«Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους, το παραγωγικό δίκτυο, τις γραμματείς ζωής, τους φορείς και τα σωματεία που θέλουν να δηλώσουν αλληλεγγύη στον αγώνα μας, κάθε πολίτη που δεν θέλει να δει να ξεπουλιέται ακόμα μια κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση. Σας καλούμε για να δώσουμε το 100% της συμμετοχής και της προσπάθειάς μας και σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση και να αποδείξουμε πως η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι ισχυρή» τονίζουν.










Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ξεπουλούν την εταιρεία, ενώ σημειώνουν ότι πρόκειται για μια από τις τελευταίες ελληνικές εταιρείες που επιδιώκεται να περάσει στα χέρια κινεζικών και αμερικανικών «Fund». 

Οι εργαζόμενοι κρατώντας μαύρα μπαλόνια για το «πένθος» φώναξαν συνθήματα, όπως «δεν πωλείται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης