Έγκλημα στον Βύρωνα: Ο φοιτητής, η στριπτιζέζ και μια ολέθρια σχέση

Έγκλημα στον Βύρωνα: Ο φοιτητής, η στριπτιζέζ και μια ολέθρια σχέση

«Είμαι αθώος», υποστήριξε ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, στο Εφετείο - Ο 28χρονος, σήμερα, φοιτητής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη -Το δικαστήριο είχε δεχθεί ότι είχε σπρώξει τη γυναίκα από τον εξώστη

Έγκλημα στον Βύρωνα: Ο φοιτητής, η στριπτιζέζ και μια ολέθρια σχέση
Μια ολέθρια ερωτική σχέση ανάμεσα σε έναν 26χρονο φοιτήτη της ΑΣΟΕΕ και σε μια νεαρή στριπτιζέζ. Μια σχέση με πάθη, ζήλια και συχνούς διαπληκτισμούς που οδήγησε στην δολοφονία, όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, της νεαρής κοπέλας και στην καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του 26χρονου. Η υπόθεση που είχε ταράξει την ήσυχη κοινωνία του Βύρωνα τον Μάρτιο του 2014, αναβιώνει και πάλι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ήταν ξημερώματα της 30ης Μαρτίου του 2014 όταν η Αναστασία επέστρεψε στο σπίτι της, στο Βύρωνα μετά την εργασία της. Εκεί, την περίμενε ο 26χρονος με τον οποίο συγκατοικούσαν τους τελευταίους 8 μήνες. Το ζευγάρι αφού επιδόθηκε σε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, καβγάδισε άγρια για ακόμη μία φορά. Ο λόγος ήταν η επιμονή του 26χρονου να σταματήσει το θύμα να εργάζεται ως στριπτιζέζ σε νυχτερινά μαγαζιά και να εκδίδεται με ανθρώπους που γνώριζε στο χώρο εργασίας της. Η συμπλοκή τους ξεκίνησε από το εσωτερικό του διαμερίσματος και συνεχίστηκε στο μπαλκόνι όπου ο 26χρονος, εκμεταλλευόμενος τη σωματική του δύναμη, έσπρωξε, βίαια, από τον εξώστη του 5ου ορόφου την Αναστασία με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κενό και να επέλθει ακαριαία, ο θάνατός της. 

Ο 26χρονος φοιτητής, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν έσπρωξε την Αναστασία και δεν κατάφερε να την κρατήσει όταν την είδε να κρέμεται από το σίδερο της απλώστρας των ρούχων. Ωστόσο, η προανακριτική του παραδοχή ότι έσπρωξε ο ίδιος την Αναστασία, σε συνδυασμό με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη του.

Κλείσιμο
Ο 28χρονος, σήμερα, φοιτητής γνώρισε τη νεαρή στριπτιζέζ το 2010, στο χώρο εργασίας της. Εκείνη χόρευε σε νυχτερινά μαγαζιά. Εκείνος, φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αμέσως σύναψαν σχέση και από το καλοκαίρι του 2013 συγκατοίκησαν στο διαμέρισμα όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία. Μόνιμο σημείο τριβής τους, ωστόσο, ήταν η εργασία της Αναστασίας, τη φύση της οποίας δεν μπορούσε να ανεχθεί ο κατηγορούμενος καθώς είχε συνδεθεί συναισθηματικά μαζί της και δεν μπορούσε να τη μοιράζεται με άλλους άνδρες.

Στην απολογία του, ο 28χρονος, σήμερα κατηγορούμενος υπερασπίσθηκε την αθωώτητά του και μάλιστα έωαλε τα κλάματα, όταν περιέγραψε τις προσπάθειές του να κρατήσει την Αναστασία από το χέρι, ώστε να μη βρεθεί το κενό.

«Είμαι αθώος. Δεν την έσπρωξα. Δεν την πέταξα. Κλείνω τα μάτια μου και δεν θυμάμαι πως άρχισε να πέφτει. Ήρθα στην Ελλάδα στα 15. Μπήκα στο πανεπιστήμιο. Μια βραδιά πήγα με έναν φίλο μου στο μαγαζί που η Αναστασία εργαζόταν ως χορεύτρια και τη γνώρισα. Η Αναστασία τότε δεν έπαιρνε ναρκωτικά. Κάποιες φορές έπινε, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά στο χώρο που εργαζόταν», περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας: «Προσπαθούσα να τη βοηθήσω με ό,τι πρόβλημα είχε γιατί έμενε μόνη στην Ελλάδα. Προσπάθησα να την αποτραβήξω από τον κόσμο των ναρκωτικών, γιατί είχε αρχίσει να κάνει χρήση ηρωίνης. Έκανα και εγώ χρήση για να μπω στο μυαλό της, να βρω τρόπο να τη σώσω. Έπαιρνε χάπια γιατί δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Εκείνο το πρωί είχε μπει στο μπάνιο. Έκανε μπάνιο, έκατσε στο λαπ τοπ και κοιτούσε φωτογραφίες που της είχε στείλει η μητέρα της από το γάμο του αδελφού της και μπορεί να ενοχλήθηκε που η ίδια δεν είχε κάνει ακόμη οικογένεια. Εγώ έκατσα στην κουζίνα. Κάποια στιγμή την άκουσα να φωνάζει στα ρώσικα «Μάξιμε, βοήθεια». Προχώρησα προς το μπαλκόνι και την είδα να κρέμεται. Την έπιασα από το δεξί χέρι. Δεν είχα τη δύναμη να την κρατήσω. Μου γλίστρησε. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να πάω στον αστυνομικό που είχαμε κάτω στην είσοδο, να του πω τι συνέβη και να ζητήσω βοήθεια».

Ο νεαρός άνδρας μίλησε και για την αρχή της σχέσης του με την Αναστασία. «Όταν τη γνώρισα ήταν άλλος άνθρωπος. Ήξερα ότι όταν μου μιλούσε άσχημα, δεν μιλούσε η Αναστασία, αλλά το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ήξερα από ένα σημείο και μετά ότι μπορεί να είχε φύγει ο έρωτας, αλλά τη λυπόμουν, δεν μπορούσα να την αφήσω μόνη και αβοήθητη.Μεταξύ μας δεν υπήρχε ζήλεια. Δεν τη ζήλευα για τη δουλειά της. Για μένα το μόνο ζήτημα ήταν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά», είπε.

Δείτε βίντεο: Έγκλημα στο Βύρωνα: Ο φοιτητής, η στριπτιζέζ και μια ολέθρια σχέση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης