Σπείρα στην Κέρκυρα έκανε «χρυσές δουλειές» εδώ και έξι χρόνια

Σπείρα στην Κέρκυρα έκανε «χρυσές δουλειές» εδώ και έξι χρόνια

Η λεία της σπείρας φέρεται ότι ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ τα μέλη της είχαν κλέψει ακόμη χρυσαφικά, κοσμήματα, έργα τέχνης, μία πλάκα χρυσού (!), ακόμη και ένα... drone

Σπείρα στην Κέρκυρα έκανε «χρυσές δουλειές» εδώ και έξι χρόνια
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την ελληνοαλβανική σπείρα διαρρηκτών που δρούσαν επί έξι ολόκληρα χρόνια χτυπώντας σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας. Στις  14 διαρρήξεις και μία ληστεία που εξιχνιάστηκαν όταν εξαρθρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, προστέθηκαν τώρα άλλες τρεις διαρρήξεις με ιδιαίτερα πλούσια λεία.

Η πρώτη είχε γίνει στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 στην περιοχή Αγία Αικατερίνη και είχαν κλαπεί ηλεκτρικές συσκευές και χρυσαφικά αξίας 7.000 ευρώ. Η δεύτερη έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2012 σε σπίτι στην περιοχή Αλεπού από το οποίο οι δράστες είχαν αρπάξει ποσό «μαμούθ» ύψους 52.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 6.000 ευρώ και η τρίτη στις 14 του περασμένου Νοεμβρίου σε σπίτι στην περιοχή Ποντί απ' όπου είχαν κλαπεί 1.900 ευρώ, 400 παλιά γαλλικά φράγκα, ηλεκτρικές συσκευές και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ. Για αυτές τις υποθέσεις σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος οκτώ μελών της εγκληματικής ομάδας και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. 

Η λεία της σπείρας φέρεται ότι ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ τα μέλη της είχαν κλέψει ακόμη χρυσαφικά, κοσμήματα, έργα τέχνης, μία πλάκα χρυσού (!), ακόμη και ένα... drone! Το Νοέμβριο είχαν τρεις Αλβανοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα 41, 44 και 57 χρόνων και είχαν ταυτοποιηθεί δύο Έλληνες 31 και 43 χρόνων και ένας 38χρονος Αλβανός. Ως «εγκέφαλος» φέρεται ο 44χρονος Αλβανός με άμεσο βοηθό του τον 41χρονο αδελφό του που είχε αλλάξει τα στοιχεία του και είχε εξασφαλίσει από τις αλβανικές αρχές πλαστό... πιστοποιητικό θανάτου του!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης