Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πειραιά

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πειραιά

Ο Πειραιάς αλλάζει και θα αλλάζει κάθε ημέρα προς το καλύτερο, είπε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης -Τραγούδησαν οι Onirama και παρουσίασε η Κατερίνα Καινούριου 

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πειραιά
Με μια φαντασμαγορική συναυλία από το  συγκρότημα «Onirama» και με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη.
 
Ο Πειραιάς φόρεσε τα γιορτινά του και δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό,  ενώ η πλατεία Κοραή "πλημμύρισε" από κόσμο που διασκέδασε με τους «Onirama».
 
Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά νωρίτερα,  ψυχαγώγησε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, δημιουργώντας μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. 
 
Κλείσιμο
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε: 
«Ξεκινά σήμερα και επίσημα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου η εορταστική περίοδος για την πόλη μας και ως εκ τούτου εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες φεύγει μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τους Έλληνες, για τη χώρα μας, για τους Πειραιώτες. Μια χρονιά με βαθιά, σε διάρκεια πλέον, οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να έχουμε και μια κοινωνική κρίση αλλά και πολλά προβλήματα. Μια κρίση η οποία οδηγεί σε αμφισβήτηση αξιών, θεσμών, προσώπων και βάζει σε κίνδυνο τις ανθρώπινες σχέσεις. Από την άλλη πλευρά, τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή με πολλά μηνύματα. Μηνύματα αγάπης, μηνύματα αλληλεγγύης, μηνύματα ελπίδας και πίστης. Αν λοιπόν κρατήσουμε μέσα μας για όλη τη χρονιά αυτά τα μηνύματα και όχι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι σίγουρο ότι θα είμαστε πιο ανθεκτικοί στα προβλήματα της κρίσης και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.
Είμαι αισιόδοξος για την πόλη μας,  με μια προϋπόθεση: ότι η χώρα θα σταθεί στα πόδια της. Ο Πειραιάς αλλάζει και θα αλλάζει κάθε ημέρα προς το καλύτερο. Κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη για την πόλη μας. Κάθε  χρονιά θα είναι καλύτερη για τους Πειραιώτες και ίσως με μια ακόμη προϋπόθεση, να είμαστε όλοι μαζί στην προσπάθεια αυτή. Ανεξάρτητα διαφωνιών ή διαφορετικών απόψεων, νομίζω ότι αν ενωμένοι έχουμε ένα στόχο θα τον πετύχουμε ευκολότερα.
Σήμερα είμαστε εδώ να ανάψουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μια ακόμη σεμνή τελετή η οποία είναι σεμνή για δύο λόγους: πρώτον γιατί η σημερινή δημοτική αρχή έτσι θέλει να πολιτεύεται.  Με σεμνότητα, με σεβασμό, με ευγένεια και νομίζω ότι αυτό επιτάσσουν και οι δύσκολοι καιροί που ζούμε και πιστεύω και ότι οι δημότες εκτιμούν και αναγνωρίζουν και σέβονται αυτή την σεμνότητα. Δεν είναι καιροί για έξοδα, δεν είναι καιροί για πανηγύρια. Οι συμπολίτες μας και οι συνδημότες μας ταλαιπωρούνται άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο και πρέπει να είμαστε όπως είπα σεμνοί και ταπεινοί.  
Σε αυτήν την προσπάθεια λοιπόν είχαμε μαζί μας ανθρώπους που ήρθαν να προσφέρουν με την παρουσία τους ή με τα μέσα που εκείνοι διαθέτουν και οφείλω σήμερα να τους ευχαριστήσω. Να ευχαριστήσω πρώτα φυσικά το προσωπικό του δήμου, τους αιρετούς, τους Αντιδημάρχους που είναι μαζί μας, τους Κοινοτικούς Συμβούλους, τη Φιλαρμονική του Δήμου που κάθε χρόνο είμαστε όλοι εδώ. Οφείλω  να ευχαριστήσω όμως τον μόνιμο υποστηρικτή της πόλης μας, τον μεγάλο σύλλογό μας τον Ολυμπιακό, ο οποίος  με την παροχή των Χριστουγεννιάτικων πάρκων και ενός φαντασμαγορικού θεάματος, συνεισέφερε στη γιορτή αυτή στο να λάμπει περισσότερο και φυσικά την Κατερίνα Καινούργιου η οποία και εκείνη με την προσφορά της και τη θέλησή της να έρθει σήμερα εδώ, ομορφαίνει την εκδήλωσή μας. Και από την άλλη, αυτοί οι δύο, οι οποίοι παρείχαν σε εμάς τη βοήθειά τους,  μας δίνουν τη δυνατότητα τα χρήματα τα οποία θα δαπανούσε  ο δήμος ή ένα μέρος αυτής της δαπάνης - και αυτό συνάδει και με τις μέρες μας - να τα δωρίσει ο Δήμος και να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, να δωρίσει ένα ποσό σε μια κοινωνική δομή του Δήμου,  γιατί πιστεύω αυτό συνάδει όπως είπαμε με τις γιορτινές ημέρες, τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, προσωπική επιτυχία και οικογενειακή σε όλους σας, να είμαστε αισιόδοξοι, να έχουμε πίστη και ελπίδα και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την πόλη μας και να την ομορφύνουμε. Να είστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ πολύ».
 
Την εκδήλωση παρουσίασε η κυρία Κατερίνα Καινούργιου, η οποία μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι,  ο Πειραιάς είναι ένα φωτεινό παράδειγμα αλλαγής δείχνοντας πως όταν υπάρχει αγάπη, φροντίδα και θέληση μπορεί να ξεπεραστούν και ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια.  Όταν είμαστε όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά και αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων και αυτό που προσπαθούμε να περάσουμε εμείς που ασχολούμαστε με τα μέσα (ΜΜΕ). Εύχομαι σε όλους τους Πειραιώτες και σε όλες τις Πειραιώτισσες αυτά τα Χριστούγεννά να είναι τα καλύτερα, τα πιο ανθρώπινα, γεμάτα αγάπη και υπέροχες στιγμές της ζωής σας».


 
Στην τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, παραβρέθηκαν:   
Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης  Καρύδης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, κ.κ. Χρήστος Αγραπίδης,  Παναγιώτης  Καλογερόγιαννης,  Νικόλαος Καρβουνάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος  Γαϊτανάρος και Κυριάκος Σιγαλάκος.
Οι  Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Χαραλαμπία Ζηλάκου και κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης.
Η  Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο  Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Τάκης Αβραμίδης.
Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Νίκος Αγγελόπουλος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Ρέππας,  Δημήτριος Γκερλές. 
Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, η  Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου,  ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, καθώς και οι  Κοινοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης  Αλιφραγκής, Κατερίνα  Δουρέκα και  Λεωνίδας Μελάς.
Ο Πρόεδρος της Α΄ θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά  κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια"  κ. Θοδωρής Τσόντος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης