Δυο υποθέσεις μεταφοράς χασίς στην Θεσπρωτία

Δυο υποθέσεις μεταφοράς χασίς στην Θεσπρωτία

Οι Αλβανοί «βαρόνοι» τους χασίς στέλνουν… πεζούς ομοεθνείς τους στην Ελλάδα, μέσω αφύλακτων διαβάσεων στην μεθόριο

Δυο υποθέσεις μεταφοράς χασίς στην Θεσπρωτία
Δεν προλαβαίνουν να μετρούν τις ποσότητες χασίς που κατάσχουν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, καθώς εντοπίζουν το ένα μετά το άλλο τα φορτία που επιχειρούν να εισάγουν στη χώρα τα καρτέλ ναρκωτικών της Αλβανίας.

Μετά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις μεταφορέων που χρησιμοποιούσαν οχήματα, οι Αλβανοί «βαρόνοι» τους χασίς στέλνουν… πεζούς ομοεθνείς τους στην Ελλάδα, μέσω αφύλακτων διαβάσεων στην μεθόριο. Μέσα σε λίγες ώρες, οι Έλληνες αστυνομικοί άναψαν «κόκκινο» σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς ναρκωτικών με τον τρόπο αυτό.

Στην πρώτη, εντόπισαν δυο Αλβανούς ηλικίας 30 και 34 χρόνων να κινούνται πεζή φορτωμένοι με τέσσερις ύποπτους σάκους στην περιοχή του Αμπελώνα Φιλιατών και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Μόλις διαπίστωσαν ότι οι σάκοι περιείχαν συσκευασίες με 87 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, συνέλαβαν τους δράστες που τους μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας και τους προσήγαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας με κατηγορίες για εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Με τις ίδιες κατηγορίες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα άλλοι τέσσερις Αλβανοί μη νόμιμοι μετανάστες ηλικίας 21, 27, 22 και 27 χρόνων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Τροχαίας να κινούνται πεζοί μέρα- μεσημέρι στην Εγνατία οδό στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας, μεταφέροντας έναν σάκο που είχε μέσα μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους δυο κιλών και 120 γραμμαρίων. Μάλιστα, σε βάρος του ενός 27χρονου εκκρεμούσε και απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης