Πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ τα «κέρδη» κυκλώματος που πουλούσε κλεμμένα αυτοκίνητα

Πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ τα «κέρδη» κυκλώματος που πουλούσε κλεμμένα αυτοκίνητα

Είχαν στήσει διαβολική κομπίνα 

Πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ τα «κέρδη» κυκλώματος που πουλούσε κλεμμένα αυτοκίνητα
Διαβολική κομπίνα πολλών επιπέδων είχε στήσει ένα οργανωμένο δίκτυο που δρούσε σε όλη την Ελλάδα, είτε κλέβοντας οχήματα είτε «αγοράζοντάς» τα με τα στοιχεία ενός… μακαρίτη και τα μεταπωλούσε σε ανυποψίαστους αγοραστές. Την ταυτότητα του νεκρού χρησιμοποιούσαν και για να συστήνουν εταιρείες και να εκδίδουν εικονικά παραστατικά για να επωφελούνται από τη μη απόδοση ΦΠΑ.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας με τη βοήθεια αξιωματικών  Ανθρωποκτονιών του τμήματος της Ασφάλειας Αττικής, είχε ένας 55χρονος Έλληνας έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που συντόνιζε την δράση τουλάχιστον 13 συνεργών του από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2010. Από αυτούς, με μια κολοσσιαία επιχείρηση που εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα στην Αττική, τη Δράμα και την Καβάλα, συνελήφθησαν μία 41χρονη Βουλγάρα και έξι Έλληνες, δυο 50χρονοι, δυο 47χρονοι και δυο γυναίκες ηλικίας 53 και 49 χρόνων.

Τα μέλη της σπείρας έκλεβαν αυτοκίνητα, κυρίως από περιοχές της Αττικής και παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων αντικαθιστώντας τους με αυτούς οχημάτων ίδιας μάρκας και τύπου για τα οποία είχε δηλωθεί ακινησία ή ολική καταστροφή. Μετά, αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο με τηλέφωνα επικοινωνίας σε αριθμούς Ασιατών «αχυρανθρώπων» και τα πωλούσαν σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του αρχηγού! 

Όμως, δεν αρκούνταν στις κλοπές, αλλά παραλάμβαναν οχήματα από τους ιδιοκτήτες τους που ενδιαφέρονταν να τα πουλήσουν, δίνοντας ως στοιχεία αυτά του νεκρού, του οποίου το δελτίο ταυτότητας είχαν στα χέρια τους! Έτσι, όταν υπεξαιρούσαν το όχημα και το μεταβίβαζαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, οι ιδιοκτήτες στρέφονταν νομικά κατά του… νεκρού. Με τα ίδια στοιχεία, τα μέλη της οργάνωσης «έστηναν» εικονικές εταιρείες και εξέδιδαν πλαστά παραστατικά με τα οποία έβαζαν στην τσέπη ποσά από την μη απόδοση ΦΠΑ.  

Στα έξι χρόνια της δράσης της, η συμμορία υπολογίζεται ότι υπεξαίρεσε τουλάχιστον 38 οχήματα και εξέδωσε εικονικά τιμολόγια ύψους άνω των 3.500.000 ευρώ. Στην κατοχή και τα σπίτια των δραστών κατασχέθηκαν 6.200 ευρώ, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια, 42 κινητά, σφραγίδες και καταστατικά εταιρειών το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, ένας πλαστικοποιητής, πλήθος φορολογικών και άλλων πλαστών εγγράφων, 29 φυσίγγια κρότου και δυο φυσίγγια των 9 χιλιοστών.
Κλείσιμο

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας που άσκησε σε βάρος τους δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διακεκριμένες κλοπές, φορολογικές παραβάσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης