Δίδυμο κακοποιών είχαν ανοίξει 13 διαμερίσματα στην Ημαθία

Δίδυμο κακοποιών είχαν ανοίξει 13 διαμερίσματα στην Ημαθία

Η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο στο σπίτι που χρησιμοποιούσαν οι δύο συνεργοί, εξιχνιάζοντας άλλες τέσσερις περιπτώσεις

Δίδυμο κακοποιών είχαν ανοίξει 13 διαμερίσματα στην Ημαθία
Έφτασαν τις 13 οι κλοπές του “διδύμου” κακοποιών που είχαν συλληφθεί μαζί με τον κλεπταποδόχο τους σε περιοχή της Ημαθίας στις 14 Νοεμβρίου, καθώς από τα ευρήματα σε ένα σπίτι που χρησιμοποιούσαν ο 30χρονος Έλληνας και ο 20χρονος Αλβανός εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις.

Οι δράστες είχαν διαρρήξει τον τελευταίο μήνα άλλες δυο αποθήκες και ένα σπίτι στην Ημαθία και ένα καταφύγιο συλλόγου σε περιοχή της Κοζάνης, από τα οποία είχαν αρπάξει ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα είδη συνολικής αξίας 10.300 ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες, αλλά η έρευνα της Ασφάλειας Βέροιας συνεχίζεται για να διαλευκανθούν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκεται το “ντουέτο”.

Ήδη, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βέροιας έχει ασκήσει σε βάρος τους δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απόπειρα ληστείας και παραβάσεις των νόμων περί ραδιοσυχνοτήτων και περί αλλοδαπών. Μαζί τους είχε κατηγορηθεί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ένας 40χρονος στον οποίο πωλούσαν τη λεία τους από χορτοκοπτικά μηχανήματα, εργαλεία, αλυσοπρίονα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας άνω των 5.000 ευρώ και τα διέθετε στην αγορά. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στο σπίτι και το κατάστημά του σε περιοχή της Πιερίας και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Κλείσιμο
Στην κατοχή των δραστών είχαν κατασχεθεί ένας ασύρματος με τον οποίο παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και τρία ζευγάρια κιάλια, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλες full face, τέσσερα κινητά και δύο μαχαίρια. Εκτός από τις εννέα διαρρήξεις και δυο απόπειρες που είχαν διαπράξει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και είχαν εξιχνιαστεί αρχικά, είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν έναν άτυχο ηλικιωμένο τον οποίο είχαν βασανίσει μέσα στο σπίτι του για να τους πει πού έκρυβε χρήματα, αλλά γρήγορα κατάλαβαν πως δεν είχε δεκάρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης