Ψάχνουν στ' αποκαΐδια του Everest τα αίτια της τραγωδίας με θύμα την 39χρονη μητέρα

Ψάχνουν στ' αποκαΐδια του Everest τα αίτια της τραγωδίας με θύμα την 39χρονη μητέρα

Η διαρροή αερίου από ψυγείο εξετάζεται ως πιθανό σενάριο για την πρόκληση της έκρηξης - Το υπόγειο του καταστήματος έχει ισοπεδωθεί, λέει η Πυροσβεστική

Ψάχνουν στ' αποκαΐδια του Everest τα αίτια της τραγωδίας με θύμα την 39χρονη μητέρα
Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στη φονική έκρηξη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας με θύμα την 39χρονη λογίστρια και μητέρα δύο μικρών παιδιών, Βασιλική Παραστατίδου, προκύπτουν λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

Ήδη, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διερευνήσει ψηφίδα - ψηφίδα την υπόθεση και να εντοπίσει τί προκάλεσε την έκρηξη. Οι έρευνες στρέφονται μοιραία και γύρω από την τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε ένα καταστήμα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εκτελούνται εργασίες με ηλεκτροσυγκόλληση την ώρα που βρίσκεται εν λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ως πιθανή αιτία για την πρόκληση της φονικής έκρηξης, εξετάζεται η διαρροή αερίου (φρέον) από ψυγείο. Σημειώνεται ότι ψυκτικός έκανε εργασίες στους ψυκτικούς θαλάμους με τη χρήση φλόγιστρου, ενώ της έκρηξης προηγήθηκε φωτιά που προκάλεσε εγκαύματα στον ψυκτικό. Εκείνος πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Κλείσιμο





Η τρομερή έκρηξη που συντάραξε την κεντρική πλατεία της Αθήνας περίπου στις εννιάμισι το πρωί, θύμισε στους μεγαλύτερους την τραγωδία του 1984, όταν στο τυροπιτάδικο Τιπ Τοπ της οδού Σταδίου εξερράγη φιάλη υγραερίου που σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους ογδόντα. Ο απολογισμός της έκρηξης στη Βικτώρια είναι μια νεκρή και πέντε τραυματίες, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας οι τέσσερις και στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο πέμπτος.

Αμέσως μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά στο κατάστημα, ενώ ακολούθησε πανικός: Οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς άνθρωποι ήταν πεσμένοι κάτω και άλλοι ούρλιαζαν από τον τρόμο. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα.






«Είχαμε από την πρώτη στιγμή ενημέρωση ότι υπήρχε ένα αγνοούμενο άτομο στο λογιστήριο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο σημείο. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε η πληροφορία με τον πιο τραγικό τρόπο, αφού οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρή την 39χρονη Βασιλική Παραστατίδου, μητέρα δύο κοριτσιών που είναι μαθήτριες στο δημοτικό σχολείο, μόλις 9 και 12 ετών.




Αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται ακριβώς απέναντι από τα Everest δήλωσε  στο protothema.gr: «Η έκρηξη ήταν τεράστια, επικράτησε πανικός. Καθόμουν στο γραφείο μου και μόλις έγινε η έκρηξη τρανταχτήκαμε όλοι απέναντι. Μας είπαν ότι έγινε έκρηξη στο υπόγειο του καταστήματος από φιάλη».




Η ανακοίνωση της εταιρείας

Με βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος Everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και ταυτόχρονα ζητά να διερευνηθεί αν η συγκεκριμένη εταιρεία, στις εγκαταστάσεις της οποίας έγινε το δυστύχημα τηρεί τους κανόνες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης