Λέσβος: Έκαναν κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου για τον μειωμένο ΦΠΑ

Λέσβος: Έκαναν κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου για τον μειωμένο ΦΠΑ

Οι κάτοικοι του νησιού είπαν δυναμικό «ΟΧΙ» στην κατάργηση του ελάχιστου αντισταθμιστικού για τη νησιωτικότητα - Δυναμικές κινητοποιήσεις και στη Χίο

Λέσβος: Έκαναν κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου για τον μειωμένο ΦΠΑ
Χιλιάδες κόσμου, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, φορείς και γενικά οι πολίτες που πρόκειται να βιώσουν ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομία, από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του Συντονιστικού Οργάνου 19 Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων.



Κλείσιμο
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του www.emprosnet.gr, από νωρίς το πρωί με αποκορύφωμα το κάλεσμα στις 11, στην πλατεία Σαπφούς, οι κάτοικοι της Λέσβου είπαν το δικό τους δυναμικό «ΟΧΙ» στην κατάργηση του ελάχιστου αντισταθμιστικού για τη νησιωτικότητα.

Το Συντονιστικό προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο γραφείο του ΔΕΝ βρίσκεται ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Γιαννέλλης.



Κινητοποιήσεις και στη Χίο


Στους δρόμους παρά το τσουχτερό κρύο και τους θυελλώδεις ανέμους βγήκαν εκατοντάδες Χιώτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των φορέων για συμμετοχή στην Παναιγαιακή Κινητοποίηση κατά της αύξησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α..

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού πέρα από τον κόσμο που ξεπέρασε τις 2.000, στο σύνολό τους τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις του κέντρου έβαλαν λουκέτο, με αποτέλεσμα η αγορά και το κέντρο της Χίου να θυμίζουν νεκρή ζώνη.

Η κεντρική εκδήλωση στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, εκπρόσωπος του ΤΕΕ, του Εργατικού Κέντρου, της ΟΕΒΕ καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Ομηρείου, η οποία πλημμύρισε ασφυκτικά από κόσμο.

Των ομιλιών ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης με τους διαμαρτυρόμενους να επιδίδουν ψηφίσματα στα γραφεία των βουλευτών Α. Μιχαηλίδη και Ν. Μηταράκη μέσα από τα οποία ζητούσαν την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα εξαιρούνται τα νησιά από την αύξηση του Φ.Π.Α. από 1η Ιανουαρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις τηρουμένων των αναλογιών πραγματοποιήθηκαν στα Ψαρά και στις Οινούσσες.  






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης