Με λαμπρότητα γιορτάζεται στο Φανάρι η θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα

Με λαμπρότητα γιορτάζεται στο Φανάρι η θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα

Στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρέστη παπική αντιπροσωπεία, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργος Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης

 Με λαμπρότητα γιορτάζεται στο Φανάρι η θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα
Με λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα στο Φανάρι η θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα.
   
Στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρέστη παπική αντιπροσωπεία, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργος Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.
   
Προσερχόμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο κ. Αμανατίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
   
Κλείσιμο
«Η σημερινή θρονική γιορτή του Αγίου Ανδρέα συμπίπτει με τα 25 χρόνια παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στο τιμόνι της Ορθοδοξίας.Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε αυτή τη μακρά πορεία και να αντλήσουμε διδάγματα, ειδικά σε μια εποχή που ο ανθρωπισμός και ο πλουραλισμός απειλούνται. Στηρίζουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας. Η μακραίωνη προσφορά του ξεπερνά τα εθνικά και γλωσσικά σύνορα και στηρίζει αξίες πανανθρώπινες και αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων».
   
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο υφυπουργός Εξωτερικών παραβρέθηκε χθες στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Νικολάου Μαγγίνα για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ανάληψη της Πατριαρχείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό κέντρο του Γενικού Προξενείου Προξενείου της Ελλάδας, παρουσία του κ.κ. Βαρθολομαίου και του γενικού προξένου, Ε.Σέκερη. 
   
Στην έκθεση αποτυπώνεται το λαμπρό έργο, αλλά και ο λιτός και πνευματικός βίος του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης