Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του Αχιλλέα Μπέου

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του Αχιλλέα Μπέου

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Βόλου για την παράνομη παραχώρηση χώρου για τη Γιορτή Κρασιού του 2015

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του Αχιλλέα Μπέου
Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του εν αργία δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, για την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού της Ν.Αγχιάλου το καλοκαίρι του 2015.

Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία στην οποία είχαν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ως υπεύθυνοι για την απόφαση που έχει λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την παραχώρηση στους φορείς: α) ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε β) Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισµό Νέας Αγχιάλου «∆ΗΜΗΤΡΑ» γ) Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου δ) Σύλλογο των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου ε) Αθλητικό Σύλλογο «ΠΥΡΑΣΟΣ» στ) Αθλητικό Σύλλογο «Φθιώτιδες Θήβες – Αγχίαλος» η) Ένωση Επαγγελµατιών Επιχειρήσεων Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος θ) Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» του χώρου της γιορτής κρασιού προκειµένου να διοργανώσoυν και πραγµατοποιήσουν τη Γιορτή Κρασιού έτους 2015 στο χρονικό διάστηµα από 13 έως 16 Αυγούστου 2015, αναθέτοντας εν συνεχεία στον Δήμαρχο Βόλου να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας είχε κρίνει παράνομη την με αριθμό 425/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την συγκεκριμένη παραχώρηση, ωστόσο ο Δήμος Βόλου προχώρησε κανονικά στην υλοποίησή της. Μετά από έγγραφη ανώνυμη καταγγελία που έγινε ωστόσο, ακολούθησε η προκαταρκτική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να απαλλαγούν οι 48 δημοτικοί σύμβουλοι και να παραπεμφθεί σε δίκη στις 17 Μαΐου 2017 ο εν ενεργεία, εκείνη την περίοδο, δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι παράνομες έχουν κριθεί και οι αποφάσεις παραχώρησης για την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού 2016, και για την παραχώρηση της πλατείας Πανεπιστημίου το 2015, καθώς και για την παραχώρηση της πλατείας Ρήγα Φεραίου όπου φέτος θα λειτουργήσει το «Χωριό του Αη Βασίλη».


Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης