Λασίθι: Κυνηγούσαν λαγούς με παράνομα μέσα

Λασίθι: Κυνηγούσαν λαγούς με παράνομα μέσα

Οι θηροφύλακες εντόπισαν ένα αγροτικό φορτηγάκι που κινούνταν με σβηστά τα φώτα, ενώ στην καρότσα του στεκόταν ένας λαθροκυνηγός που πυροβολούσε λαγούς με το όπλο του, αφού τους ακινητοποιούσε τυφλώνοντάς τους με έναν προβολέα

Λασίθι: Κυνηγούσαν λαγούς με παράνομα μέσα
Οι απανωτοί κρότοι από πυροβολισμούς που τάραξαν τη γαλήνη της νύχτας στην δασική περιοχή του Δερματά μεταξύ Πρίνας και Κρούστα Μεραμπέλλου στο Λασίθι, κινητοποίησαν άμεσα τη νυχτερινή περιπολία ανδρών της Θηροφυλακής και θηροφυλάκων των κυνηγετικών συλλόγων Αγίου Νικολάου και Νεαπόλεως.

Μετά από έρευνα στην δύσβατη περιοχή, οι θηροφύλακες εντόπισαν ένα αγροτικό φορτηγάκι που κινούνταν με σβηστά τα φώτα, ενώ στην καρότσα του στεκόταν ένας λαθροκυνηγός που πυροβολούσε λαγούς με το όπλο του, αφού τους ακινητοποιούσε τυφλώνοντάς τους με έναν προβολέα. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη και οι θηροφύλακες κατάφεραν να σταματήσουν το αυτοκίνητο.

Όμως, ο λαθροθήρας κατάφερε να διαφύγει πηδώντας από την καρότσα, παίρνοντας μαζί του το όπλο και τον προβολέα. Έτσι, συνέλαβαν μόνο τον συνεργό του που οδηγούσε το φορτηγάκι και τον προσήγαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Νικολάου. Εκεί σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράνομη θήρα με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη, όρισε τακτική δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο. Οι έρευνες για τον συνεργό του συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης