Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία του δήμου Θέρμης για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία του δήμου Θέρμης για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Κινητοποίηση με επικεφαλής τον δήμαρχο, κατοίκων, αλλά και εκπροσώπων των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν στις αποθήκες Κορδογιάννη

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία του δήμου Θέρμης για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων
Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις αποθήκες Κορδογιάννη, όπου διαμένουν περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 400 παιδιά, ζήτησε ο δήμος Θέρμης σε κινητοποίηση που διοργάνωσε στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία κατοίκων του δήμου και εκπροσώπων των προσφύγων και μεταναστών.

         "Είμαστε εδώ μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, το οποίο είχε δεσμευτεί ότι θα είναι θεματοφύλακας των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο δήμο μας, για να αναδείξουμε τα προβλήματα που δεν λύνονται" είπε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στα προβλήματα της θέρμανσης, της ασφάλειας του κέντρου φιλοξενίας που βρίσκεται σε επαφή με την εθνική οδό και της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων καθώς, όπως είπε, "τα παιδιά έπρεπε να είναι ήδη στα σχολεία και να φοιτούν και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προϋποθέσεις για να μπουν στα σχολεία".

         Ο δήμαρχος Θέρμης επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, διότι όσοι διαμένουν στο χώρο φιλοξενίας προσπαθούν να ζεσταθούν με βαρέλια που χρησιμοποιούν ως θερμάστρες και υπογράμμισε: "αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα ή αν δεν ξεκινήσουν ενέργειες με βάση τις οποίες θα λυθούν τα προβλήματα, το δημοτικό συμβούλιο θα επανέλθει και θα κινητοποιήσει και την τοπική κοινωνία. Σήμερα μπορεί να ήρθαμε και να είναι εδώ όλο το Δ.Σ, τα τοπικά συμβούλια και εκπρόσωποι των προσφύγων αλλά ήρθαμε πολύ λίγοι. Την επόμενη φορά θα είναι το σύνολο της κοινωνίας εδώ, να διατρανώσει την αντίθεσή του για τις υφιστάμενες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων".

Κλείσιμο
         Αντιπροσωπεία του δήμου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ενώ αμέσως μετά ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: "μιλήσαμε και με εκπρόσωπο του κ. Μουζάλα. Λάβαμε δεσμεύσεις ότι σε 15 μέρες θα έχει λυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης με γεννήτριες και θερμαντικά σώματα και ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα αντικατασταθούν οι χώροι υγιεινής με κλειστούς χώρους. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ενταχθούν τα παιδιά στα σχολεία. Μας ζητήθηκε ακόμη να πάμε μαζί στην Περιφέρεια και να κάνουμε μια μελέτη για το δρόμο με χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία".








ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης