Ηράκλειο: Πρώην αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για το θάνατο 32χρονου σε γεφυράκι

Ηράκλειο: Πρώην αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για το θάνατο 32χρονου σε γεφυράκι

Δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός στο σημείο, η σήμανση ήταν ανύπαρκτη και δεν υπήρχαν κατάλληλες προστατευτικές μπάρες

Ηράκλειο: Πρώην αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για το θάνατο 32χρονου σε γεφυράκι
Ένοχοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, από αμέλεια δια παραλείψεως τελούμενη, κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ένας πρώην αντιδήμαρχος και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου Ηρακλείου.

Η υπόθεση αφορά στον θάνατο, από πνιγμό, ενός 32χρονου πολιτικού μηχανικού, το Νοέμβριο του 2010. Ήταν 5 τα ξημερώματα όταν ο νεαρός οδηγός επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητο του το γνωστό γεφυράκι της οδού Μεσσαράς προς Χριστομιχάλη Ξυλούρη όταν βρέθηκε μέσα στο ποτάμι.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε με την οροφή μέσα στο νερό και ο άτυχος οδηγός βρήκε φρικτό θάνατο καθώς φορούσε ζώνη ασφαλείας και ήταν αδύνατον να απεγκλωβιστεί.

Κλείσιμο
Για το θάνατο του 32χρονου, η οικογένεια του προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, κρίνοντας ότι υπάρχει αμέλεια από την πλευρά των τότε αρμοδίων του δήμου, οι οποίοι δεν φρόντισαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την διέλευση πεζών και οδηγών σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πέρασμα, όπως περιγράφεται απ’ όλους.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός στο σημείο, η σήμανση ήταν ανύπαρκτη και δεν υπήρχαν κατάλληλες προστατευτικές μπάρες παρά μόνο ένα υποτυπώδες στηθαίο, ύψους 15 εκατοστών, το οποίο επιπλέον είχε σπάσει σε ένα μεγάλο τμήμα του. 

Η οικογένεια πιστεύει ότι αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και κυρίως αν υπήρχαν προστατευτικές μπάρες, το αυτοκίνητο δεν θα έπεφτε στο ποτάμι.

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος, Βαγγέλης Στρατουδάκης, ο 32χρονος δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα. Το αυτοκίνητο «κρεμάστηκε», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, από τη γέφυρα και αναποδογύρισε.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο τότε αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και ηλεκτροφωτισμού και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης τεχνικών έργων.

Το δικαστήριο αν και απέδωσε ευθύνη και στον θανόντα λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή.

Πηγή: www.cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης