ΕΚΑΒ: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «ξεπούλημα» των αεροδιακομιδών σε ιδιώτες

ΕΚΑΒ: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «ξεπούλημα» των αεροδιακομιδών σε ιδιώτες

Δείτε την επίμαχη τροπολογία - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

ΕΚΑΒ: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «ξεπούλημα» των αεροδιακομιδών σε ιδιώτες
Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που καταγγέλλουν το «ξεπούλημα» των αεροδιακομιδών σε ιδιωτικές εταιρείες και απαιτούν την απόσυρση της τροπολογίας, με την οποία καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας τροπολογία: «Ρύθμιση του ζητήματος της αποζημίωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για τις δαπάνες των μεταφορών ασθενών με αεροπορικά ή πλωτά μέσα».

Στην τροπολογία αυτή περιέχεται η παράγραφος, στην οποία αναφέρεται: «Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του».

Κλείσιμο


Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με την προτεινόμενη τροπολογία καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ και νομιμοποιείται η είσοδος των ιδιωτικών συμφερόντων στις εναέριες και επίγειες μεταφορές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, "φαίνεται ότι η «αναδιοργάνωση» της λειτουργίας του Γραφείου Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, ενός τμήματος που έχει θρηνήσει νεκρούς ιατρούς και διασώστες τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται από την διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας με το «ξεπούλημα» στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σήμερα προσπαθούν να νοικιάσουν αεροπορικά μέσα μεταφοράς ασθενών. Αύριο θα προσπαθήσουν να νοικιάσουν παρεχόμενες υπηρεσίες. Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση εργαζομένων για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας".

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την συνέχιση της συνεργασίας με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να συμβάλουν με τα πτητικά τους μέσα στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ.

Ακόμη, την επισκευή και συντήρηση των τριών εναπομεινάντων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.

Τέλος, την υλοποίηση της πρότασης των εργαζομένων, δηλαδή την απόκτηση από το ΕΚΑΒ του δικού του στόλου πτητικών μέσων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης