Δείτε πώς θα μοιάζει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά την ανακαίνιση

Δείτε πώς θα μοιάζει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά την ανακαίνιση

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport, o τερματικός σταθμός θα ανακαινιστεί και θα εκσυγχρονιστεί, ενώ θα πραγματοποιηθεί αναδιάπλαση των εμπορικών χώρων - Προσδοκίες για αύξηση 48% στον αριθμό των επιβατών μέχρι το 2026

Δείτε πώς θα μοιάζει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά την ανακαίνιση
Τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται, παρουσίασε η Fraport Greece, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport, o τερματικός σταθμός του αεροδρομίου θα ανακαινιστεί και θα εκσυγχρονιστεί, ενώ θα πραγματοποιηθεί αναδιάπλαση των εμπορικών χώρων.

Η Fraport προχωρά, επίσης, σε σύναψη νέων συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, αποσκοπώντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αύξηση της συνολικής τουριστικής αγοράς.

Κλείσιμο
Δίνοντας έμφαση στην άνεση, στην ασφάλεια και στη λειτουργικότητα, η εταιρεία αναμένει αύξηση της τάξης του 48% στον αριθμό των επιβατών στο «Μακεδονία» μέχρι το 2026.






Η Fraport Greece θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών υποδομών του αεροδρομίου, καθώς και σε έργα με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος, που θα βασίζεται στις ανάγκες των επιβατών.

Οι βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την αύξηση τόσο της χωρητικότητας του αεροδρομίου όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τη Fraport:

- 47% αύξηση  των σταθμών Check-in,

- 75% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών,

- 50% αύξηση  του συνολικού αριθμού πυλών και διπλασιασμό των ζωνών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Ταυτόχρονα, όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου θα πραγματοποιούνται με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφαλείας.

Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών με τη δημιουργία θέσεων power-in/push-back, την ανακαίνιση  του οδοστρώματος και την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού  με λειτουργικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης