Κακουργηματικές διώξεις για την πυρκαγιά στο «Δαφνί» σε βάρος γιατρών και υπαλλήλων

Κακουργηματικές διώξεις για την πυρκαγιά στο «Δαφνί» σε βάρος γιατρών και υπαλλήλων

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων - Δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου του νοσοκομείου που έβαλε τη φωτιά

Κακουργηματικές διώξεις για την πυρκαγιά στο «Δαφνί» σε βάρος γιατρών και υπαλλήλων
Στα χέρια τακτικού ανακριτή βρίσκεται πλέον η δικογραφία για την πυρκαγιά στο ψυχιατρικό ίδρυμα "Δαφνί", το Σεπτέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ασθενών. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων. Δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου του νοσοκομείου που έβαλε τη φωτιά, αν και στο παρελθόν έχει κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος (69 ΠΚ).

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Πέτρος που ερεύνησε την υπόθεση σε πόρισμα που αριθμεί 40 σελίδες, θίγει ένα σημαντικό ζήτημα. Όπως αναφέρει κακώς κρατούνται οι ακαταλόγιστοι της ποινικής δικαιοσύνης στο Δαφνί και κάνει ξεκάθαρα λόγο για ευθύνες της Πολιτείας.

Κλείσιμο
Αναφέρει μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας για το ζήτημα αυτό: «Υπάρχει εν δυνάμει κίνδυνος για το νοσηλευτικό προσωπικό και για τους τρόφιμους» ενώ σημειώνει πως οι επικίνδυνες αυτές περιπτώσεις θα πρέπει  να νοσηλεύονται σε ειδικά ιδρύματα, «απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους ψυχικά ασθενείς».

Η δίωξη

Τώρα, η δίωξη ασκήθηκε για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των 14 κατηγορουμένων καθώς φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις ενδεχομένως να προκαλούταν πυρκαγιά, αλλά παρόλα αυτά αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα - χωρίς να το επιθυμούν- το θάνατο τριών ανθρώπων.

Μεταξύ άλλων οι διώξεις είναι κατά: 

- δυο θεραπόντων ιατρών για την πράξη της παράνομης κατακράτησης, αφού φέρονται ότι κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς παρά το ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από το πρωτόκολλο. 

- έξι γιατρών για πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος καθώς έλειπαν από τις θέσεις τους στο ίδρυμα.

- ενός διοικητικού υπαλλήλου του νοσοκομείου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Φέρεται να εξέδωσε βεβαίωση για την πυρασφάλεια του κτηρίου στο οποίο κρατούνταν ο τρόφιμος από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

- ενός υπαλλήλου της εταιρίας πυρασφάλειας για απάτη και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. 

Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης