Εξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στα κανάλια: 2000 οικογένειες στην «αγχόνη» από το «μαύρο»

Εξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στα κανάλια: 2000 οικογένειες στην «αγχόνη» από το «μαύρο»

Ζητούν να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί - «Έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά» τους είπε ο Βούτσης

Εξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στα κανάλια: 2000 οικογένειες στην «αγχόνη» από το «μαύρο»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Οι διαδηλωτές έστησαν συμβολικά μια κρεμάλα στην κολώνα με τα φανάρια ακριβώς έξω από την είσοδο της Βουλής των Ελλήνων εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση τους στο «μαύρο» που προωθεί η κυβέρνηση στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η κρεμάλα τοποθετήθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας στην οποία κρέμεται με ένα σπάγκο ένα κεφάλι το οποίο επάνω του γράψανε «2.000 οικογένειες» θέλοντας να δείξουν με αυτόν τον τρόπο οτι το κλείσιμο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα φέρει στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους.

Κλείσιμο
Οι διαδηλωτές έχουν κολλήσει πλακάτ στα κάγκελα και σε κολώνες επί της Βασιλίσσης Σοφίας ενώ χαρακτηριστικό είναι και ένα φυλλάδιο που δόθηκε και δείχνει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Αμύνης Πανό Καμμένο στην φυλακή.





Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο οποίος τους υπογράμμισε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα «αυτιά του ανοικτά» και πως «εχουν πάρει το μήνυμα» σχετικά με το νομοσχέδιο Παππά για τα κανάλια ενώ τους ανέφερε οτι μεχρι την Κυριακή δεν θα προβούν στην καταθεση της επίμαχης τροπολογίας που βάζει μαύρο μεσα σε πέντε μέρες

Απο την άλλη οι εργαζόμενοι του εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους σε οποιαδήποτε νομοθετική τροπολογία που βάζει «μαύρο» στα κανάλια ενω ζήτησαν τη μεσολάβηση του προεδρου της Βουλής προκειμένου να εχουν ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους εξω απο τη Βουλή οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν οτι πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα καθως δεν εχουν εμπιστοσύνη σε κανέναν κυβερνητικό εκπρόσωπο έπειτα και από την απαράδεκτη όπως χαρακτήρισαν ενέργεια του κ. Παππά να καταθέσει τροπολογία μόλις τέσσερις μέρες μετα την συνάντηση τους που τους ειχε διαβεβαιώσει για εντελώς διαφορετικά πράγματα.






Στη στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANTENNA, ΑΡΤ TV, EPSILON TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL, ΕΡΤ και ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης ζητούν:

- Να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη.

- Να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

- Να αποκατασταθούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

- Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης