Σε βεντέτα εξελίσσεται η υπόθεση Μπεν

Σε βεντέτα εξελίσσεται η υπόθεση Μπεν

Σκληρές δηλώσεις από τις οικογένειες Νίνταμ και Μπάρκα - Παραμένουν τα ερωτηματικά στην υπόθεση της εξαφάνισης - Το παιχνίδι που βρέθηκε την τελευταία στιγμή ενίσχυσε τα σενάρια του ατυχήματος στο χωράφι 

Σε βεντέτα εξελίσσεται η υπόθεση Μπεν
Μπορεί οι έρευνες στην Κω να σταμάτησαν την περασμένη Κυριακή όμως η υπόθεση της εξαφάνισης του Μπεν ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί με αποτέλεσμα τόσο η οικογένεια Νίνταμ όσο και η οικογένεια Μπάρκα να μένουν με αναπάντητα ερωτήματα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό από τις Βρετανικές Αρχές πως βρέθηκε ένα αντικείμενο στο δεύτερο χωράφι των ερευνών, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αφού μία μέρα πριν σταματήσουν οι ανασκαφές στο νησί οι αστυνομικοί από το Νότιο Γιορκσάιρ εντόπισαν ένα παιδικό αυτοκινητάκι που πιστεύεται ότι ανήκει στο νήπιο. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα όταν οι αστυνομικοί έδειξαν το αυτοκινητάκι στην Κέρι Νίνταμ αυτή ξέσπασε σε δάκρυα καθώς σε αυτό αναγνώρισε ένα από τα παιχνίδια που είχε μαζί του ο γιος της λίγο πριν εξαφανιστεί στην Κω. 

Κλείσιμο
Αυτό κατά τον επικεφαλής των ερευνών, ντετέκτιβ Τζον Κάζινς, είναι το σημαντικότερο από τα συνολικά 93 αντικείμενα ενδιαφέροντος που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των νέων πολυήμερων ερευνών στο νησί. Όπως εξήγησε τα περισσότερα από τα άλλα 92 αντικείμενα είναι «χαμηλού ενδιαφέροντος» αλλά παρόλα αυτά θα μεταφερθούν προς περαιτέρω έρευνα στη Βρετανία.

Ωστόσο η αδερφή του αγνοούμενου επί 25 χρόνια Μπεν δεν έχει την ίδια άποψη καθώς σε συνέντευξή της σε βρετανικό κανάλι τόνισε πως η εύρεση του παιχνιδιού δεν μπορεί να καθορίσει τον τρόπο που πέθανε ο μικρός αδερφός. 

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η γιαγιά μου είναι κατά 90% σίγουρη ότι το αυτοκινητάκι είναι του Μπεν. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι ο αδερφός μου είναι εδώ. Όλες αυτές τις ημέρες των ερευνών έχουν βρεθεί διάφορα. Εδώ ζούσε μια οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια. Θα μπορούσε να είναι του Μπεν, θα μπoρούσε όμως και να μην είναι. Χωρίς ακόμα να έχουν βρεθεί πιο χειροπιαστά στοιχεία, ελπίζω ότι ο Μπεν βρίσκεται κάπου εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Leigh-Anna.


Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση αυτός που σκότωσε τον γιο μου
Την ίδια ώρα την αντίδραση της οικογένειας του χειριστή του εκσκαφέα που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, προκάλεσε μία δήλωση της μητέρας του Μπεν η οποία συγκλονισμένη δήλωσε πως ελπίζει ο Ντίνος Μπάρκας να καίγεται στην κόλαση. 


«Έχουν αρκετές πληροφορίες για να ξέρουν τι έγινε. Κάποιος άλλος έδωσε πληροφορίες, κάποιος που ήταν έφηβος και εργαζόταν για τον Ντίνο. Έμαθε για τον Μπεν και ρώτησε τον Ντίνο μερικές φορές και συνέχιζε να λέει "δεν είναι δυνατόν" αλλά μετά, το 2012, το ίδιο πρόσωπο ρώτησε ξανά τον Ντίνο και παραδέχτηκε "δεν ξέρω σίγουρα, αλλά ναι είναι πιθανό". Ο Ντίνος ήξερε. Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση». 


Σε χθεσινές του δηλώσεις ο γιος του κ. Μπάρκα εξέφρασε την οργή του αναφορικά με την δήλωση της Κέρι Νίνταμ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Κέρι Νίνταμ  θα έπρεπε να ντρέπεται. Είμαστε πάρα πολύ ταραγμένοι από αυτά που δήλωσε σχετικά με τον πατέρα μου, ότι δηλαδή θα πρέπει να καίγεται στην κόλαση». 

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως: «Ο πατέρας μου κατηγορείται πως σκότωσε ένα μικρό παιδί και η φωτογραφία του έχει δημοσιευτεί παντού, χωρίς όμως να υπάρχει η παραμικρή απόδειξη. Έχω παραμείνει ήρεμος σε όλο αυτό. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Έχουμε προσπαθήσει να βοηθήσουμε».

Τέλος είπε πως όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζονται με τις Βρετανικές Αρχές προκειμένου να δοθεί επιτέλους μία απάντηση στην οικογένεια του νηπίου και παράλληλα σημείωσε για τον πατέρα του: «Είναι εύκολο να κατηγορείς έναν νεκρό. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει και το όνομα του σπιλώνεται. Ήταν ένας πανέμορφος άνθρωπος. Τον σέβονταν όλοι. Δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος από τον πατέρα μου και ο Θεός τους θέλει κοντά του τους καλούς ανθρώπους».

Να σημειωθεί πως ο Ντίνος Μπάρκας, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο πριν έναν χρόνο, ήταν χειριστής ενός εκσκαφέα δίπλα από το σπίτι που έμενε η οικογένεια Νίνταμ. Τον περασμένο Μάιο ένας άντρας, ο οποίος εργαζόταν με τον Μπάρκα εκείνη την περίοδο, έδωσε στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση, ισχυριζόμενος πως το μηχάνημα που χειριζόταν ο Μπάρκας σκότωσε τον μικρό Μπεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης