Συνάντηση Παρασκευόπουλου με εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών

Συνάντηση Παρασκευόπουλου με εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν εκ μέρους των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του προσωπικού, την ιεραρχία και τη μετεκπαίδευση των υπαλλήλων, το χρόνο εργασίας, τα εξωτερικά θυρωρεία των φυλακών, την υλικοτεχνική υποδομή, το νέο οργανισμό του Υπουργείου

Συνάντηση Παρασκευόπουλου με εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών
Ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική φρούρηση  των φυλακών της χώρας, αλλά και εργασιακά θέματα των φρουρών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου και του Διοικητικού  Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.).  

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την επίμαχη συνάντηση τέθηκαν εκ μέρους των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του προσωπικού, την ιεραρχία και τη μετεκπαίδευση των υπαλλήλων, το χρόνο εργασίας, τα εξωτερικά θυρωρεία των φυλακών, την υλικοτεχνική υποδομή, το νέο οργανισμό του Υπουργείου κ.ά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνη δήλωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της φυλακής συνδέονται με την καλή εξωτερική φρούρηση, ενώ τόνισε ότι ο διάλογος και οι δημιουργικές προτάσεις συμβάλλουν στις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια».

Κλείσιμο
Παράλληλα, απαντήσεις σε συγκεκριμένα  ερωτήματα έδωσε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης. Ο κ. Φυτράκης αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης, στην ανάδειξη του ρόλου και της θέσης των εξωτερικών φρουρών, στην έναρξη της εκπαίδευσης του προσωπικού, στο νέο οργανόγραμμα αλλά και στην ανάγκη για την προώθηση ρεαλιστικών λύσεων στα προβλήματα του κλάδου.

Τέλος, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής επιτροπής για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα της μετεκπαίδευσης και της ανάδειξης ιεραρχίας, καθώς και ότι ο διάλογος του υπουργείου με την ΠΟΥΕΦ θα συνεχιστεί σε τακτική βάση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης