Ρόδος: Ισόβια στον 46χρονο που σκότωσε τον γείτονά του για τη μουσική

Ρόδος: Ισόβια στον 46χρονο που σκότωσε τον γείτονά του για τη μουσική

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του 46χρονου Αλβανού ότι δεν είχε πρόθεση ούτε να τραυματίσει αλλά ούτε και να σκοτώσει τον γείτονά του

Ρόδος: Ισόβια στον 46χρονο που σκότωσε τον γείτονά του για τη μουσική
Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε χθες ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, στον 46χρονο Αλβανό που κατηγορείται για την δολοφονία του 50χρονου γείτονα του Ιωάννη Μαλλιάκα στην Ιαλυσό, με αφορμή καβγά για την ένταση της μουσικής.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του 46χρονου αλλοδαπού ότι δεν είχε πρόθεση ούτε να τραυματίσει αλλά ούτε και να σκοτώσει τον γείτονά του, αλλά βρισκόταν σε άμυνα και τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντάς του ομόφωνα την μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης καθώς δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Δημήτρης Δρόσος του Βασιλείου.

Κλείσιμο
Όπως μεταδίδει η rodiaki.gr, το περιστατικό που «κόστισε» μία ανθρώπινη ζωή,  εκτυλίχθηκε αργά το  απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015, όταν ξέσπασε η διαμάχη ανάμεσα στον 50χρονο Ροδίτη και στον 46χρονο Αλβανό που έμεναν δίπλα - δίπλα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε κεντρική περιοχή της Ιαλυσού.

Ο Γιάννης Μαλλιάκας που ζούσε κι εργάζονταν ως βοηθός κρεοπώλη στην Ιαλυσό, δεν άντεξε την ένταση της μουσικής που ακούγονταν από το διπλανό διαμέρισμα και για τον λόγο αυτό, εκνευρισμένος σηκώθηκε από το σπίτι του και πήγε δίπλα ζητώντας έτσι σε υψηλούς τόνους να χαμηλώσει την μουσική.

Ο Γιάννης Μαλλιάκας, με ύψος 1.91 και φανερά εκνευρισμένος που ο 46χρονος Αλβανός δεν ανταποκρίνονταν στις εκκλήσεις του να χαμηλώσει τη μουσική, άρχισε να χτυπά δυνατά την πόρτα του διαμερίσματος.  Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα, αναφέρουν ότι κρατούσε στα χέρια του κι ένα ξύλο με το οποίο χτύπησε πολλές φορές την πόρτα.

Το γεγονός εξαγρίωσε τον 46χρονο δράστη, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν με την φιλενάδα του στο διαμέρισμα και  ο οποίος πήρε στα χέρια του ένα μαχαίρι από την κουζίνα και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα.

Από τα στοιχεία της κατάθεσης που έδωσε  ο ίδιος, δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει ούτε να τον τραυματίσει, αλλά να αμυνθεί όπως υποστήριξε, στην περίπτωση που κατάφερνε να μπει στο σπίτι του.  Την ίδια ώρα, η φίλη του ούρλιαζε και τον παρακαλούσε να αφήσει το μαχαίρι και να μην γίνει κανένα κακό.

Τελικά το κακό έγινε. Η πόρτα άνοιξε και μπαίνοντας στο διαμέρισμα ο 50χρονος για να του κάνει την παρατήρηση, δέχθηκε δύο ισχυρές μαχαιριές στην άνω κοιλία με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο πάτωμα και να ξεψυχήσει ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Οι γείτονες κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Οι διασώστες που έφθασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο 50χρονο, ο οποίος είχε καταλήξει ελάχιστα λεπτά πιο νωρίς.

Ο 46χρονος Αλβανός και η φιλενάδα του, μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, εγκατέλειψαν αμέσως το διαμέρισμα, πέταξαν το φονικό μαχαίρι και εξαφανίστηκαν.

Στο σημείο έφθασε ο αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κος Φώτης Νικολόπουλος, ο διοικητής της Ασφάλειας Ρόδου καθώς επίσης και ο διοικητής του ΑΤ Ιαλυσού και σε συνεργασία με εξειδικευμένους αστυνομικούς ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Οι γείτονες, κατέθεσαν ότι άκουσαν δυνατές φωνές και τσακωμό πριν να γίνει το φονικό, ανάμεσα στους δύο γείτονες, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Υποστήριξαν ότι κανείς από τους δύο εμπλεκόμενους στον καβγά που εξελίχθηκε σε φονικό, δεν είχε δώσει την παραμικρή αφορμή στην γειτονιά για σχόλια.

Ο Γιάννης Μαλλιάκας καταγόταν από τα Ιωάννινα, εργάζονταν σε κρεοπωλείο της Ιαλυσού και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Ο δράστης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης