Διίστανται οι... απόψεις στη δίκη για την κινηματογραφική ληστεία στο Creta Maris

Διίστανται οι... απόψεις στη δίκη για την κινηματογραφική ληστεία στο Creta Maris

Διαφορετικά από όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί περιέγραψε τα γεγονότα της κινηματογραφικής ληστείας στο ξενοδοχείο ο υπάλληλος που είχε τεθεί υπό ομηρεία

Διίστανται οι... απόψεις στη δίκη για την κινηματογραφική ληστεία στο Creta Maris
Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι μόλις απελευθερώθηκε ο όμηρος από τα χέρια του ενός ληστή, ακούστηκε ένας πυροβολισμός από την πλευρά των δραστών και τότε εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά, τραυματίζοντας τους τρεις δράστες.

Κατέθεσαν ακόμα ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος εκ των τριών πυροβόλησε, αν και είχαν οπτική εικόνα των δύο με τα καλάσνικοφ. Γι’ αυτούς τους δύο ανέφεραν ότι κρατούσαν τα καλάσνικοφ, τα οποία προέταξαν προς την πλευρά τους. 

«Δεν πρόλαβαν να πυροβολήσουν επειδή προφανώς τους τραυματίσαμε» είπαν αστυνομικοί, υποστηρίζοντας ότι οι ζωές τους διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.

Κλείσιμο
Ο 34χρονος κατηγορούμενος Αρμένιος φέρεται ως ο ληστής που είχε πιάσει όμηρο τον υπάλληλο.

Ο τελευταίος στην κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο υποστήριξε ότι ο ληστής που τον άρπαξε υπό την απειλή καλάσνικοφ ήταν ο 30χρονος από τα Ζωνιανά.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ενώ κινούνταν προς την έξοδο και τον προθάλαμο του ξενοδοχείου, πάντα υπό καθεστώς ομηρείας, άκουσε να πέφτουν πυροβολισμοί. Ο ληστής φώναζε «έχω όμηρο». Βγήκαν στον προθάλαμο και ακολούθησε μικρή διακοπή των πυροβολισμών. 

Τη στιγμή εκείνη ο υπάλληλος βρήκε την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα χέρια του ληστή. Τότε ακούστηκαν και άλλοι πυροβολισμοί. Ο υπάλληλος είδε τον 30χρονο να γονατίζει και το καλάσνικοφ να πέφτει στο έδαφος.

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τους ληστές χωρίς να έχει προηγηθεί πυροβολισμός εναντίον των δυνάμεων. 

Το σημείο αυτό έχει σημασία για την υπεράσπιση καθώς οι κατηγορούμενοι βαρύνονται και με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών. 

Η δίκη συνεχίζεται στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: www.cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης