Τραγικό: Εδιωξαν από την τάξη διαβητική μαθήτρια λόγω των ενέσεων ινσουλίνης

Τραγικό: Εδιωξαν από την τάξη διαβητική μαθήτρια λόγω των ενέσεων ινσουλίνης

Εκπαιδευτικός λειτουργός εξανάγκασε μαθήτρια να αποχωρήσει από την αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη γιατί αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά...

Τραγικό: Εδιωξαν από την τάξη διαβητική μαθήτρια λόγω των ενέσεων ινσουλίνης
Περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε μαθήτρια σχολείου της Βόρειας Ελλάδας καταγγέλθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Σύμφωνα με τους γονείς, συγκεκριμένος εκπαιδευτικός λειτουργός με εξαιρετικά δηκτικό τόνο εξανάγκασε μαθήτρια να αποχωρήσει από τη σχολική αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη.

Η δικαιολογία για αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά που φαίνεται να επικαλέστηκε ο εκπαιδευτικός είναι «ότι η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά».

Κλείσιμο
«Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες» επισημαίνει σχετικά με το περιστατικό η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ .

Ενώ το ζήτημα που τίθεται εν προκειμένω σύμφωνα με το Σύλλογο είναι ότι οι συμπεριφορές που φέρεται να εκδηλώνονται στο σχολικό περιβάλλον υποθάλπουν και μπορούν να τροφοδοτήσουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού –bullying.

«Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα» αναφέρει.

Επίσης διερωτάται εάν θα αντιμετωπιζόταν με αντίστοιχο τρόπο ένα λιποθυμικό υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό σοκ ενός πάσχοντος μαθητή, συνέπεια της παράλειψης μέτρησης ή χορήγησης ινσουλίνης.

«Περιστατικά, όπως αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παύουν όμως να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο από τους υπεύθυνους» καταλήγει ο Σύλλογος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης