Νέο μπλόκο στους πλειστηριασμούς από τους συμβολαιογράφους

Νέο μπλόκο στους πλειστηριασμούς από τους συμβολαιογράφους

Δεσμεύσεις από την πολιτεία να διασφαλίσει την ομαλότητα και τη νομικότητα της διαδικασίας ειδικά σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία

Νέο μπλόκο στους πλειστηριασμούς από τους συμβολαιογράφους
Να μην μετέχουν σε κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ούτε αυτή την εβδομάδα αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, αφού όπως λένε, δεν διασφαλίζονται οι συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή τους. Οι συμβολαιογράφοι ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχαν προχωρήσει σε αποχή από της διαδικασία των πλειστηριασμών, ενώ σε συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει οι εκπρόσωποί τους είχαν αποκαλύψει ότι δέχονται απειλές.

Η απόφαση αποχής αφορά τη διαδικασία που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ωστόσο, οι συμβολαιογράφοι αναμένεται άμεσα να καθορίσουν τη στάση τους συνολικά.

Οι συμβολαιογράφοι απαιτούν από την Πολιτεία να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα που οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σε συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει οι εκπρόσωποί τους την περασμένη εβδομάδα, είχαν καλέσει τον τον πολιτικό κόσμο να νομοθετήσει άμεσα και να θέσει όρια για την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ παράλληλα έθεσαν το ζήτημα της στοχοποίησης τους από πολίτες, όπως έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη και ζήτησαν προστασία.

Όπως τόνισαν οι συμβολαιογράφοι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουν τις αποφάσεις και θα  καθορίσουν το πλαίσιο των αντιδράσεων τους.

Σημείωσαν, ότι όπως διαφαίνεται θα υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας των πλειστηριασμών και επισήμαναν ότι μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2016 μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκκρεμούσαν 40.000 διαταγές πληρωμών, πολλές από τις οποίες συνδέονται άμεσα με πλειστηριασμούς ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Ζήτησαν, ακόμα, να προστατευτεί η διαδικασία των πλειστηριασμών για το καλό του πολίτη και της τήρησης της νομιμότητας.

Επίσης, ανέφεραν    ότι έχουν στοχοποιηθεί, ότι δέχονται επιθέσεις και απειλές από πολίτες, ενώ στα Ειρηνοδικεία όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί,  υπάρχουν εντάσεις και βίαιες  ενέργειες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης