Έρευνα σε βάρος δικαστή που συμμετέχει στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Έρευνα σε βάρος δικαστή που συμμετέχει στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός φέρεται να έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής

Έρευνα σε βάρος δικαστή που συμμετέχει στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε βάρος δικαστικού λειτουργού και όχι μόνο, που, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής.

Ο ηλεκτρονικός Τύπος δημοσιεύει μάλιστα και αποσπάσματα της αλληλογραφίας του δικαστικού λειτουργού με την τότε υποψήφια της Σχολής Δικαστών.

Ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Κλείσιμο
Ο κ. Παρασκευόπουλος ουσιαστικά αναφέρει ότι έχει διατάξει τη διενέργεια κάθε είδους έρευνας για ενδεχόμενες παράνομες πράξεις (πειθαρχικές και ποινικές) του εν λόγω δικαστικού λειτουργού.
           
Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες.
 
Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».
           
Πάντως, νομικοί κύκλοι, επισημαίνουν ότι η ανάρτηση προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού στον ηλεκτρονικό Τύπο σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποτελεί «μήνυμα» προς τα μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ που χειρίζονται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης