Αύριο η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αύριο η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση έστειλε φάκελο στην Ολομέλεια με τους νομικούς ισχυρισμούς της για το δεύτερο στάδιο της διασκέψεως, δηλαδή αφότου ξεπεραστεί ο σκόπελος των τριών σημείων

Αύριο η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Για αύριο το απόγευμα ορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρίτη και σημαντική διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που προσδιορίστηκαν να συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Πάντως, η διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, πλέον του ότι διακόπηκε το πρωί μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, διακόπηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας, λίγο πριν κλείσει ο πρώτος και βασικός κύκλος των νομικών ζητημάτων και προχωρήσουν οι 31 δικαστές σε ψηφοφορία.

Δηλαδή, δεν ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των διασκέψεων, καθώς συνεχώς ετίθεντο νέα παράπλευρα νομικά ζητήματα. Έτσι, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.
        
Κλείσιμο
Πάντως, εάν η ψηφοφορία ξεπεράσει το σκόπελο των τριών σημείων, όπως έλεγαν νομικοί, μετά η όλη διαδικασία είναι ένας... μοναχικός περίπατος. Και αυτό γιατί η μη συγκρότηση του ΕΣΡ και η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του στον υπουργό Επικρατείας δεν μπορεί να ξεπεραστεί, με αποτέλεσμα ο νόμος 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών, να κριθεί αντισυνταγματικός.

Πάντως, δικαστές που γνωρίζουν καλά τον χώρο του ΣτΕ, έλεγαν στο protothema.gr ότι, την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση έστειλε φάκελο στην Ολομέλεια με τους νομικούς ισχυρισμούς της για το δεύτερο στάδιο της διασκέψεως, δηλαδή αφότου ξεπεραστεί ο σκόπελος των τριών σημείων.

Οι ίδιοι δικαστές έκαναν λόγο και πάλι για εσωτερική ενημέρωση της κυβέρνησης ως προς την πορεία της διασκέψεως μέσα από το ΣτΕ, ενώ παράλληλα επισήμαναν ότι οι πληροφορίες που φτάνουν στο Μαξίμου είναι ότι η διάσκεψη θα ξεπεράσει τους πρώτους τρεις σκοπέλους και θα προχωρήσει στο συνταγματικό σκέλος.
        
Ακόμη, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι η όλη προσπάθεια της περασμένης Παρασκευής   να μην ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, ανάγεται στη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
        
Παράλληλα, νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί   Αlpha, ΣΚΑΙ, Άλτερ Έγκο και η κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
        
Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων επικεντρώνονται στα «πόθεν έσχες» των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών.

Οι προσφεύγουσες εταιρείες στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  και ειδικότερα, κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των τεσσάρων υπερθεματιστών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης