«Οχι» από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στην κατασκευή διοδίων μεταξύ των νομών Έβρου-Ροδόπης

«Οχι» από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στην κατασκευή διοδίων μεταξύ των νομών Έβρου-Ροδόπης

Mε τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων «καθίσταται απαγορευτική η μετακίνηση ανθρώπων μέσα στη Θράκη, ιδιαίτερα των αδυνάμων

«Οχι» από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στην κατασκευή διοδίων μεταξύ των νομών Έβρου-Ροδόπης
Τον προβληματισμό και την αντίθεσή του στην απόφαση δημιουργίας νέου σταθμού διοδίων στη Μέστη, μεταξύ των Νομών Ροδόπης και Έβρου, καταθέτει με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Με αφορμή την πρόσφατη κοινοποίηση από την Εγνατία Οδό ΑΕ, της δημοσίευσης δημοπράτησης του έργου κατασκευής των σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων, προϋπολογισμού 6.900.000 ευρώ, ο κ. Λαμπάκης εκτιμά πως με την επιβολή διοδίων ανάμεσα τους Νομούς Έβρου και Ροδόπης, δημιουργείται αρνητικό πρόσημο.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σημειώνει στην εν λόγω επιστολή, ότι με τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων «καθίσταται απαγορευτική η μετακίνηση ανθρώπων μέσα στη Θράκη, ιδιαίτερα των αδυνάμων, που είναι φυσικά οι περισσότεροι».

Κλείσιμο
Επιβαρύνονται τα μεταφερόμενα εμπορεύματα και οι ζωοτροφές με μεγαλύτερο κόστος «στην πιο φτωχή περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας», ενώ δημιουργούνται «..διαχωριστικές γραμμές στη Θράκη, στοιχείο αρνητικό ιδιαίτερα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά» και επιβαρύνεται ο πολίτης επιπλέον «ενώ επίκειται μεταβίβαση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας έναντι τμήματος που μάλλον δεν δικαιολογεί τη δημιουργία και άλλων σταθμών διοδίων για να γίνει πιο δελεαστικό το προς διάθεση προϊόν».

Αντιπροτείνει, στην περίπτωση που το υπουργείο θεωρεί πως «υπάρχει απόλυτη ανάγκη ή επιβάλλεται ενδεχόμενα από μνημονιακή ανάγκη ή άλλη παρεμφερή, η δημιουργία στη Θράκη κι άλλου σταθμού διοδίων, ο νέος σταθμός να μετατοπισθεί στα σύνορα των Κήπων».

Σημειώνεται πως πέραν της επιστολής προς τον υπουργό Μεταφορών, ο κ. Λαμπάκης κάλεσε σε διαμαρτυρία το σύνολο των φορέων και βουλευτών των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, από κοινού με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους «προς αποτροπή της κατασκευής και λειτουργίας σταθμού διοδίων στη Μέστη, που θα σφραγίσει με την υφιστάμενη αδράνεια στην οικονομία, την οικονομική καταστροφή των Θρακιωτών και της Αγοράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης